Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο εκλεκτός της Ρεάλ!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον εκπληκτικό Κοντογκμπιά που τον θέλει όλος ο καλός κόσμος και οι Μαδριλένοι -λανθασμένα- για αντικαταστάτη του Τσάμπι Αλόνσο.
Και πάλι αυτός ο δαιμόνιος τεχνικός διευθυντής, ο πρώτος (και ίσως ακόμα ο μοναδικός στον κόσμο) που είχε ρήτρα αποδέσμευσης στη συνεργασία του με τη Σεβίλλη. Ο φοβερός και τρομερός Μόντσι που ξετρύπωσε κάποτε τον Ντάνι Αλβες, τον Ζούλιο Μπαπτίστα και ένα σωρό άλλα άγνωστα παικτάκια, τα οποία μετέπειτα έπιασαν κορυφή, είχε καιρό να μυρίσει λαβράκι. Τον είχαν αμφισβητήσει μάλιστα πέρσι επί τούτου και οι ντόπιες εφημερίδες: «Το άστρο του έσβησε», είχαν γράψει, αλλά εκείνος φύλαγε ένα καλό ταξιδάκι στο Λανς για να εξιλεωθεί. Τα «ραντάρ» του του είχαν αναφέρει έναν πιτσιρικά που θα άξιζε να παρακολουθήσει ο ίδιος.

Πήγε μία, δύο, δεν ήθελε περισσότερο: κατάλαβε πως είχε μπροστά του ένα μαύρο διαμάντι και φυσικά το άρπαξε. Για την ακρίβεια οι Σεβιγιάνοι έδωσαν 1,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του Ζοφρουά Κοντογμπιά, τον οποίο είχε εντοπίσει λίγο νωρίτερα η εταιρεία μάνατζερ «Ντογιέν» που έχει το άλλο μισό (σ.σ.: εάν γίνει η πώληση σε άλλη ομάδα, για να πάρει η Σεβίλλη και τα μισά χρήματα αυτής, οφείλει να δώσει τώρα άλλα 4,5 μύρια στην εταιρεία). Ο 20χρονος Γάλλος με ρίζες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στην παρθενική σεζόν του στην Πριμέρα έκανε εξαιρετικέ εμφανίσεις και πλέον... σκάνε οι προσφορές.

Μίλαν και Ιντερ ετοιμάζουν από 12 χαρτιά και αναμένονται τα νούμερα τα μάλλον μεγαλύτερα νούμερα που θα προσφέρουν Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Γιουβέντους. Ειδικά η τελευταία προσπάθησε να τον πάρει πέρσι, αλλά όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης: «Επέλεξα τη Σεβίλλη, επειδή εκεί θα είμαι βασικός, ενώ στη Γιουβέντους απλά θα είχα κάποια λεπτά συμμετοχής». Η δήλωση του δείχνει την φιλοδοξία και την πίστη που είχε στον εαυτό του, ότι θα έχει τις ευκαιρίες του για μεγάλη ομάδα στο μέλλον και να που δεν άργησε να δικαιωθεί. Ωστόσο, κανένα από τα σούπερ clubs που αναφέρθηκαν δεν είναι τόσο κοντά στον να τον κάνει δικό του όσο η Ρεάλ.

Η Ισπανία βουίζει ότι οι Μαδριλένοι ετοιμάζουν 20 εκατ. για να τον αγοράσουν και με τόσα φράγκα, σίγουρα θα τον κάνουν δικό τους. Εδώ όμως έρχονται και οι προβληματισμοί αναφορικά με το ποδοσφαιρικά ορθό της επιλογής τους. Απ' ότι έγραφαν στα διάφορα ρεπορτάζ της Ρεάλ που κυκλοφορούν σχετικά, οι Μερένγκες τον θέλουν για αντικαταστάτη του Τσάμπι Αλόνσο. Το συμβόλαιο του «εγκέφαλου» της ομάδας ολοκληρώνεται σύντομα και θα υπάρξει σίγουρα -τουλάχιστον- μονοετής ανανέωση. Ο Τσάμπι όμως οδεύει προς τα 32 και δείχνει εδώ και καιρό πως χρειάζεται ανάσες. Αυτές πιστεύουν πως θα του δώσει αρχικά ο Κοντογκμπιά και πως σταδιακά, καθώς θα μεγαλώνει ο πρώτος, ο μικρός θα πάρει την θέση του στην 11άδα.

Εδώ λοιπόν νομίζω πως βρίσκεται το λάθος στον σχεδιασμό της Ρεάλ. Ο πιτσιρικάς δεν έχει καμία σχέση με τον Τσάμπι. Πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Πολ Πογκμπά της Γιούβε. Ωστόσο, δεν είναι τόσο επιθετικός και δεν διαθέτει αντίστοιχο μακρινό σουτ. Στην πατρίδα του τον έχουν άλλωστε ονομάσει ως νέο Βιεϊρά αν και πιστεύω πως έχει πολλά από τα εξαιρετικά στοιχεία και του Γιάγια Τουρέ. Ψηλός, δυνατός, με μεγάλο διασκελισμό ο αριστεροπόδαρος Κοντογκμπιά διαθέτει κάτι πολύ σημαντικό: την ευχέρεια να κουβαλάει τη μπάλα πολύ γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη. Καλή κάθετη πάσα, ακατάπαυστο τρέξιμο, τάκλιν με μεγάλα... κανιά, κεφαλιές... τα πάντα όλα.

Και πάλι όμως του λείπουν δύο βασικά συστατικά για να θεωρηθεί αντικαταστάτης του Βάσκου της Ρεάλ. Ο Κοντογκμπιά δεν έχει την μακρινή μπαλιά 10αριού και το κυριότερο: το μυαλό του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι αμυντικός μέσος, αλλά ένας εκπληκτικός deep lying playmaker. Βέβαια εάν η Βασίλισσα θέλει να τον αποκτήσει όπως και να έχει, τότε θα έχει κάνει μία σούπερ επένδυση για το μέλλον της. Τέτοιο παίκτη με τα χαρακτηριστικά (παίζει κεντρικός αμυντικός και αριστερός μπακ) και τα τρεξίματα του δεν έχει στο ρόστερ της. Ο Κοτνογμπιά θεωρείται ο παίκτης του μέλλοντος.

Οπότε εάν πραγματικά η Βασίλισσα αναζητεί την επόμενη μέρα της αποχώρησης του καλύτερου- μετά τον Κριστιάνο- παίκτη της, θα πρέπει να κοιτάξει να δώσει τα τόσα πολλά χρήματα προς κάποια άλλη κατεύθυνση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξέρει τι αγοράζεις και γιατί...



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: