Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γκιστ: «Έτοιμοι για έναν ακόμη πόλεμο»

Ο Τζέιμς Γκιστ «δεσμεύεται» μέσω του www.sport-fm.gr πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει κατάθεση ψυχής για την πρόκριση στο Final 4. «Θα γίνει πόλεμος με την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη», τονίζει.

Γκιστ: «Έτοιμοι για έναν ακόμη πόλεμο»
Ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, προσγειωμένος και χωρίς διάθεση να πανηγυρίσει πρόωρα την πρόκριση στο Final 4, αλλά αποφασισμένος να παλέψει με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας για να κάνει ο Παναθηναϊκός το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα την Πέμπτη δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στο www.sport-fm.gr.

«Θα γίνει πόλεμος. Είναι όνειρο η συμμετοχή στο Final 4, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμη. Η Μπαρτσελόνα δεν θα μας αφήσει να κάνουμε περίπατο», μας είπε με τα πόδια του βουτηγμένα στον πάγο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, που παραδέχτηκε πως άντεξε στους πόνους για να βοηθήσει την ομάδα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζέιμς Γκιστ στο www.sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη:
-Είστε πλέον ένα βήμα από την πρόκριση στο Final 4 μετά από μία δραματική νίκη… «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλα όσα δώσαμε μέχρι τώρα σε αυτή τη σειρά ήταν πραγματικές μάχες. Πρέπει να παραδεχτούμε την Μπαρτσελόνα. Είναι σπουδαία ομάδα και παλεύει για κάθε μπάλα. Και τα τρία ματς έχουν κριθεί στο σουτ. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα έρθει να δώσει μάχη για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να επιστρέψει στην έδρα της για πέμπτο ματς. Είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έχουν μεγάλους παίκτες και δεν πρόκειται να μας αφήσουν έτσι να κερδίσουμε».

-Πώς ένιωσες μετά τον τραυματισμό σου στο δεύτερο ματς. Σε επηρέασε; «Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι καν. Στο μπάσκετ υπάρχουν οι τραυματισμοί και ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν με τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια είναι κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να παίζεις συχνά υπομένοντας τον πόνο. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ, να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να παίξω παρά τις όποιες ενοχλήσεις».

-Πέτυχες κάποια καθοριστικά καλάθια στο φινάλε κι έπαιξες εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ναβάρο μετά τη χαμένη σου βολή. Πώς έζησες αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς; «Κάθε κατοχή μετρά. Όλα τα ματς κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, ένα σουτ, ένα λάθος, ένα ριμπάουντ, μια καλή άμυνα… Αστόχησα σε μία κρίσιμη βολή, αλλά ήθελα να επανορθώσω και προσπάθησα να παίξω καλή άμυνα για να μην αφήσω στην Μπαρτσελόνα να βρει τρίποντο. Πρέπει να παίζεις κάθε δευτερόλεπτα με το ίδιο πάθος, μέχρι να δείξει το χρονόμετρο μηδέν».

-Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο… «Ήταν φανταστική. Ευχαριστούμε τον κόσμο, γιατί μας έδωσε μεγάλη ώθηση, ακόμη και στις στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ελπίζω να συνεχίσουν να είναι στο πλευρό μας και την Πέμπτη να κάνουν ακόμη περισσότερη φασαρία. Κι εμείς με τη σειρά θα μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δυνατοί».

-Είναι όνειρο για σένα να φτάσεις στο Final 4; «Σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε παρουσίες στο Final 4. Εμένα θα είναι η πρώτη μου φορά, αν τα καταφέρουμε. Όμως το Final 4 δεν είναι εδώ ακόμη. Πρέπει να πάρουμε μία ακόμη νίκη. Είμαι σίγουρος πως όλα τα παιδιά στην ομάδα θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Όμως η Μπαρτσελόνα δεν θα κάνει στην άκρη και δεν θα μας αφήσει να κάνουμε περίπατο. Θα είναι πόλεμος το παιχνίδι της Πέμπτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: