Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μανωλόπουλος: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για την αντίδραση της Μπαρτσελόνα»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την αντίδραση της Μπαρτσελόνα στάθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ώστε να εξηγήσει τη μεγάλη νίκη των «πράσινων».

Μανωλόπουλος: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για την αντίδραση της Μπαρτσελόνα»
Ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη τόνισε πως περίμεναν τη ζώνη των αντιπάλων και τις περισσότερες προσπάθειες που θα έπαιρνε ο Λόρμπεκ, ενώ χαρακτήρισε κομβικά τα δύο φάουλ που χρεώθηκε ο Γκιστ. Θεωρεί πως το άγχος αντισταθμίστηκε από το πάθος των τελευταίων λεπτών. Πιστεύει πως την Πέμπτη θα επικρατήσει ο πιο ξεκούραστος και ζήτησε να υπάρξει «φρεσκάδα» στην ομάδα.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περιμέναμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα με ένα μεγάλο αήττητο ρεκόρ. Περιμέναμε να αντιδράσει και ήμασταν προετοιμασμένοι. Πιστέψαμε πως ο Λόρμπεκ θα πάρει περισσότερες ενέργειες και πως θα μας παίξουν ζώνη, παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο, που έβαλε και μία επιθετική ομάδα η Μπαρτσελόνα με πολύ ταλέντο και μας έπαιξε ζώνη, είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Κομβικό σημείο ήταν τα δύο φάουλ του Γκιστ, γιατί μας άλλαξαν την τακτική μας.

Εκεί λίγο μας "στράβωσε". Περισσότερο οι δικοί μας παίκτες, κάποια στιγμή από τον ενθουσιασμό, αγχωθήκαμε περισσότερο, κάτι λογικό. Θεωρώ πως στο τέλος είχαμε πολύ πάθος και πήραμε κάθε μπάλα. Στην άμυνα ήμασταν παντού. Η… βουτιά του Σοφοκλή ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όλα τα παιδιά, παρά την έλλειψη εμπειρίας, έχουν τεράστια θέληση και πρέπει να τους πούμε "μπράβο".

Το μαρκάρισμα του Γκιστ στον Γιασικεβίτσιους το είχαμε κάνει και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ο παίκτης έπρεπε να βγει έξω, λόγω των φάουλ. Προετοιμαστήκαμε καλά και για τον Λόρμπεκ. Είχαν πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, μας κάλυψαν τη διαφορά και αγχωθήκαμε, αλλά ξαναλέω πως η θέληση ήταν το σημαντικότερο. Το κυριότερο για το άλλο παιχνίδι είναι το ποια ομάδα θα εμφανιστεί πιο ξεκούραστη. Πρέπει να είμαστε "φρέσκοι". Και οι δύο ομάδες είναι κουρασμένες. Εμείς είχαμε ένα αρχικό πλάνο στην άμυνα και την επίθεση και μας πήγε αρκετά καλά. Σε κάθε παιχνίδι, κάναμε μικρές προσαρμογές. Θα αναλύσουμε ξανά το παιχνίδι και εκεί που δεν πήγαμε καλά, ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: