Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, που να μην μπορεί να γίνει... χειρότερο!!

Όσο η Πολιτεία δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο, τόσο η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται. Όσο η Πολιτεία δεν στέλνει κάποιον κηπουρό να καθαρίσει τα γαιδουράγκαθα από το χορτάρι, τόσο θα… πληγώνονται τα πόδια, ειδικά αυτά που είναι πιο… γυμνά από τα υπόλοιπα και οικονομικά υποδεέστερα! Αδύναμα, να προφυλαχθούν στα ύπουλα τσιμπήματα, γεμίζουν κοκκινίλες, πληγές… Γράφει ο Θανάσης Λιοντζόπουλος.
Το λίπασμα που πέφτει θα δυναμώνει το γκαζόν, αλλά και αυτά τα αγκάθια, που με τον καιρό μάλιστα ριζώνουν καλύτερα, απλώνονται παίρνοντας σιγά-σιγά περισσότερο χώρο.
       Αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, μοιάζουν με σίριαλ που γνωρίζεις εκ των προτέρων, το τέλος. Δίχως ίχνος σασπένς, με τους υπεύθυνους είτε να κάνουν τα στραβά μάτια, είτε να αδυνατούν να δώσουν λύση. Μένουν μόνο να αντιμετωπίζουν επιδερμικά μία κατάσταση με δηλώσεις αφορισμού, μπλα μπλα άνευ ουσίας, παρά μόνο εντυπώσεων, όταν οι επιθέσεις των οπαδών, των χούλιγκαν αυξάνονται, όταν οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο, το ορεκτικό ενός αδηφάγου τέρατος.
       Τα επεισόδια λειτουργούν σαν καλοστημένο ντόμινο. Όσα συνέβησαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όσα είχαν συμβεί πέρυσι, πρόπερσι και ούτω καθ’ εξής με γηπεδούχους άλλες ομάδες ή τις ίδιες! Κι όμως, δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο, δεν δόθηκαν σοβαρές λύσεις, μόνο επιφανειακές. Έμειναν κάπου στην προσπάθεια, μπήκαν μόνο νέες θήκες, πάνω σε… σάπια δόντια!
       Για όσους νομίζουν ότι η χρονιά τελείωσε με όσα συνέβησαν, σύντομα θα καταλάβουν ότι πέφτουν και σε αυτό έξω. Πολύ απλά, γιατί όσο τρέφεις το τέρας, ζητάει ολοένα και περισσότερα θύματα στο βωμό μίας πρόσκαιρης χαράς ή… εκδίκησης. Έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο και τους τελικούς του μπάσκετ. Οι μεν μπορεί να θελήσουν να απαντήσουν στους δε για όσα τράβηξαν και πάει λέγοντας.
Αν δεν πάρουν σοβαρά μέτρα για τον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν προχωρήσουν σε βάθος τις έρευνες, αν δεν ρίξουν φως σε υποθέσεις και καταγγελίες που προχωρούν σαν τη χελώνα για να βρουν τι φταίει, αν δεν σταματήσουν όσους θέλουν να χειραγωγήσουν ή να κάνουν κουμάντο στον έναν ή τον άλλον χώρο, όλα αυτά τα κρούσματα θα συνεχίζονται. Θαρρείς και είναι είναι ένα σίριαλ βίας, που κάποια στιγμή θα ξεφύγει περισσότερο και θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν είμαστε μάντεις κακών, απλώς το σίριαλ εκτός από κιτς και κακής ποιότητας σε τέτοιο σημείο που διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα, είναι και προβλέψιμο.
Μακάρι να πέσουμε έξω, αλλά θα πρέπει κάτι να γίνει άμεσα ώστε να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί το κακό. Αυτό που χρειάζεται είναι ριζική ανανέωση, μία επανεκκίνηση με αλλαγή όλων των προσώπων που κάνουν κουμάντο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Να μπουν νέα πρόσωπα, που να αγαπούν το ποδόσφαιρο και να μην έχουν σχέση με καμμία μεγάλη ομάδα. Να υπάρχει επιτήρηση από την Πολιτεία. Να μπει μία τάξη, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά παντού. Στην διαιτησία! Στην οποία δεν μπορεί να ρίχνουμε όλα τα λάθη και  είναι απλώς ένα πόδι σε αυτή τη λερναία ύδρα, για την οποία χρειάζεται ένας σύγχρονος Ηρακλής για να κόψει τη ρίζα του κακού. Υπάρχει όμως;  
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: