Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η επιστροφή και η ανάλυση!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την επιστροφή Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, για το καλό μομέντουμ της ομάδας στο ματς με τον Αστέρα κι εξηγεί το γιατί οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να δείξουν σεβασμό στην ΑΕΚ... Ωραία λοιπόν… τώρα που γύρισε και ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, μπορούμε να ηρεμήσουμε λίγο όλοι και να κοιτάξουμε το πώς θα μεγαλουργήσει αυτή η ομάδα και όχι το πώς θα αναδείξουμε το εγώ μας.
Ο Σαββίδης που έβαλε 25εκατ. ευρώ και θα βάλει άλλα πόσα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή και τον Ζαγοράκη. Νομίζω πως ο ίδιος έχει την λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε» και προφανώς κρίνει πως ο Ζαγοράκης ανήκει στους καλούς.
Το τι νομίζει ο καθένας άλλος περνάει σε δεύτερη μοίρα, για εμένα προσωπικά, μέχρι να ολοκληρωθεί το πλάνο του Σαββίδη. Αν για παράδειγμα οι φίλοι Ζαγοράκη και όχι ΠΑΟΚ, συνεχίσουν να προκαλούν με τις θέσεις τους και να δημιουργούν συγχύσεις ακόμη, που αφορούν άλλα στελέχη του ΠΑΟΚ, τότε το πλάνο Σαββίδη θα έχει χάσει κομμάτι της δυναμικής του.

Αν συντονιστούν και αυτοί σε μία λογική κοινού στόχου που προφανώς επιθυμεί να επιβάλλει ο Σαββίδης με την επιστροφή Ζαγοράκη, τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά. Και ο ΠΑΟΚ θα μεγαλουργήσει.
Ήρθε η ώρα να ακουμπήσω λίγο το κομμάτι της σχέσης του Ζαγοράκη και του Βρύζα. Δεν είναι καλά εδώ και καιρό, αλλά νομίζω πως οι λόγοι που δεν είναι καλά δεν προήλθαν από τους ίδιους. Ο πρώτος μπορεί να θεωρεί πως ο δεύτερος τον έφαγε, ο δεύτερος μπορεί να θεωρεί πως τον έφαγε ο άλλος πρώτος. Υπάρχουν πολλά αληθοφανή ψέματα στην όλη ιστορία που μεγεθύνθηκαν από τρίτους. Κλασική Ελλάδα, ακόμη πιο κλασική Θεσσαλονίκη.
Για εμένα, το να τα βρούνε αυτοί οι δύο είναι θέμα δευτερολέπτων, γιατί νομίζω πως θα μετρήσει το κοινό καλό και όταν τα φώτα πέσουν, ίσως και να κατανοήσουν το τι μπήκε ανάμεσά τους.
Στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ πλέον είναι μεγάλη υπόθεση και το καταλαβαίνουν όλοι. Άπαντες θέλουν να είναι μέσα σε αυτό που έρχεται. Τουλάχιστον αυτοί που θα κρίνει ο Σαββίδης.
Πάμε στον ημιτελικό με τον Αστέρα. Ο συγκεκριμένος αγώνας βρίσκει τον ΠΑΟΚ σε καλύτερο μομέντουμ και αυτό φαίνεται από πολλά στοιχεία.
Πρώτα απ όλα, από την φόρμα. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από αήττητο σερί μηνών, η Τρίπολη από τρεις σερί ήττες. Ίσως με Πανιώνιο και Ξάνθη και ήταν άτυχη, αλλά φάνηκε το πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.
Ο ΠΑΟΚ βέβαια, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την Τρίπολη σε οργανωμένη άμυνα, γιατί απλούστατα όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες ομάδες είτε παίζουν εντός, είτε εκτός, το κοινό τους θα γιουχάρει αν περιμένει στην περιοχή της την μικρότερη – σε φανέλα – ομάδα.

Το κακό για την Τρίπολη, είναι η απουσία του Περόνε, του ιδανικού ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να οργανώσει την επίθεση των Αρκάδων, αφού είναι αυτός που κατεβάζει τις μακρινές μπαλιές που φεύγουν από την άμυνα για να μπορέσουν να παίξουν οι Ναβάρο, Ράγιος και Ντε Μπλάσις στους χώρους. Χωρίς τον όγκο του Αργεντίνου, ο σοβαρός ΠΑΟΚ γλιτώνει από πολλούς μπελάδες.
Η Τρίπολη, έχοντας και μία σχετική μουρμούρα για το τάλιρο στο Κλεάνθης Βικελίδης, καλείται να μπει σε μία διαδικασία αγώνων που καίνε, έχοντας την κόπωση μίας σεζόν που ξεκίνησε για αυτήν τον Ιούνιο.

Δε λέω πως δεν είναι σε θέση να κάνει ζημιά. Αν ο αγώνας γινόταν πχ πριν κανά μήνα, θα ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα μας έβγαζε την ψυχή. Τώρα δε γράφω πως δεν θα συμβεί, απλά πως οι προϋποθέσεις είναι χειρότερες για αυτή.
Εμείς με τη σειρά μας, έχουμε το γνωστό θέμα. Αν δεν σκοράρουν οι φορ, ποιος θα σκοράρει; Οι χαφ μας έχουν ελάχιστα γκολ, από στημένες μπάλες το ίδιο, οι πλάγιοι μπακ μόνο από τον Λίνο μπορείς να περιμένεις κάτι. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης έχει βελτιωθεί στο σκοράρισμα και υποστηρίζει καλύτερα τον Κλάους.
Αυτός που είναι μακριά από το γκολ καιρό τώρα, είναι ο Λόρενς που ξέρουμε πως το έχει και το αναφέρει το βιογραφικό του. Θα είναι σημαντικό νομίζω για αυτή τη σειρά, να ξεμπλοκάρει ο Ιρλανδός.
Η Τούμπα θα είναι γεμάτη μετά από καιρό, δείγμα του ότι ο κόσμος διψάει για διακρίσεις.
ΥΓ Βλέπω πολλούς δικούς μας να πανηγυρίζουν με αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ. Προτείνω, να κρατήσουν την χαρά τους κρυφή, ως ένδειξη σεβασμού στο γεγονός πως όταν βρεθήκαμε – όχι ακριβώς - στη θέση της, οι παίκτες της βγήκαν να παίξουν. Ξέρω, θα μου πείτε κι άλλα, αλλά δεν είναι ώρα για μικρότητες.
ΥΓ Μεταξύ μας, αυτό το σύμβουλος στρατηγικού κτλ κτλ, μου δίνει το δικαίωμα να πιστέψω πως ακόμη δεν γνωρίζει κανένας στον ΠΑΟΚ το τι θα κάνει ο Ζαγοράκης και απλά κερδίζουν όλοι χρόνο.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: