Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μπέος: «Δεν στοιχειοθετείται τίποτα»

Μπέος: «Δεν στοιχειοθετείται τίποτα»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις αποκαλύψεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τόνισε: «Μιλάμε για ένα θέμα που αφορά χιλιάδες φιλάθλους και εμπλεκόμενους και όλους εμάς που είμαστε χώρο. Τον φάκελο που πήρε ο κ. Πλεύρης, όταν τον πήρε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κυκλοφόρησε σε φωτοτυπίες, αλλά δεν δημοσιεύτηκε πουθενά. Οι εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών είναι για γέλια, δεν στοιχειοθετείται τίποτα. Ποιος είναι ανεμειγμένος οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες, οι μάνατζερ, οι εταιρείες στοιχημάτων; Υπάρχουν αποδείξεις; Δεν μπορούμε να ρίχνουμε λάσπη σε ένα χώρο που δίνει χαρά σε εκατομμύρια κόσμο. Το παιχνίδι Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε σε καμία εταιρία στοιχημάτων, άρα πως στήθηκε; Λένα για το Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος πέρυσι. Ο Ατρόμητος πήγαινε για πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αδιάφορος και αντί για διπλό ήρθε ισόπαλο το παιχνίδι. Παντού συμβαίνουν αυτά. Δεν έχασε η Ρεάλ στο 1,15 από την Αλκορόν; Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε αυτό το άθλημα κι εγώ θα είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Αν υπάρχουν τέτοια παιχνίδια να βρεθούν αυτοί που εμπλέκονται. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για να προστατεύσουν τις παράνομες εταιρίες στοιχημάτων».

«Έχουν ευθύνες οι συνεργάτες του Ρέμου»

Για την κατάσταση στον Ηρακλή τόνισε: «Βάλανε τον Πολύκαρπο οικονομικό επίτροπο και χρεοκόπησε ο Ηρακλής. Ο άνθρωπος βρήκε μια τούρτα και είπε μπάλα είναι αυτή; Τον Ηρακλή τον συμπαθώ, όχι μόνο λόγω Ρέμου. Θεωρώ πως ο Αντώνης έχει μεγάλη ευθύνη γιατί επέλεξε τους συνεργάτες του, αλλά αυτοί ήταν η καταστροφή του Ηρακλή. Που τον οδήγησαν αυτοί; Αυτοί διαχειρίστηκαν τα λεφτά, το μπάτζετ, το αγωνιστικό κομμάτι κι έχουν ευθύνη. Για αυτό εγώ έφυγα σε 30 μέρες, αφού έστησα μια ομάδα, τα είδα όλα αυτά. Ανέβηκα για να βοηθήσω, είδα όλα αυτά τα ευτράπελα και δεν ήθελα να συμμετέχω για να μην δημιουργήσω προβλήματα στον Αντώνη. Είναι λυπηρό γιατί ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα και είναι πολύ δύσκολη η περίοδος για αυτόν. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να βρει τον δρόμο του. Υπάρχουν προβλήματα και τα ξέρουν καλύτερα αυτοί που τα δημιούργησαν. Για μένα μία είναι η λύση, αλλά χρειάζεται προσοχή, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο επενδυτής να βάλει ένα προγραμματισμό. Τη λύση πρέπει να τη δώσει ο κόσμος του Ηρακλή, να πάρει την ομάδα στα χέρια του, να δημιουργήσει εταιρεία λαϊκής βάσης. Με 10.000 κόσμο και 100 ευρώ ο καθένας, θα δημιουργηθεί ένα αξιόλογο κεφάλαιο. Σιγά – σιγά να νοικοκυρευτούν, να βάλουν 2-3 στελέχη που γνωρίζουν το αντικείμενο και να προχωρήσουν. Να γραφτούν μέλη, να δημιουργήσουν ένα πυρήνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Από τη στιγμή όμως που αγαπάς κάτι, βρίσκεται η λύση, γιατί ο Ηρακλής έχει κόσμο».

«Θα γίνει μεγάλη μάχη στα πλέι οφ»

Για τα πλέι οφ που ξεκινούν την Τετάρτη ανέφερε: «Θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν βγει 2ος φέτος δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Ξεκινά χωρίς διαφορά βαθμών και βρίσκει έναν Ολυμπιακό με πολλά προβλήματα. Αυτά τα πλέι οφ δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περυσινά. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Αν ο Άρης κερδίσει τον Ολυμπιακό θα μπουν όλοι στο χορό. Γιατί να μην βγει δεύτερος ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ; Μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν».

Πλεύρης: «Εγώ έκανα μια ερώτηση χωρίς να αποδέχομαι καμία καταγγελία»

Για το θέμα με τα στημμένα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Μου δόθηκε μια λίστα από παιχνίδια. Έκανα μια ερώτηση πριν από ένα μήνα και ζήτησα να μάθω ποια παιχνίδια ελέγχει η UEFA. Η Υπουργός μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου δώσει τα στοιχεία και απλά μου επεδείχθησαν κάποια έγγραφα. Εγώ έκανα μια ερώτηση χωρίς να αποδέχομαι καμία καταγγελία για το αν είναι ή δεν είναι στημμένα τα παιχνίδια. Το να ξέρει ο κόσμος ότι αυτά τα παιχνίδια ελέγχονται από την UEFA είναι κακό; Θεωρώ ότι δεν είναι κακό και δεν πλήττει τις ομάδες. Θα πρέπει οι ομάδες να βγουν και να πουν ότι δεν εμπλέκονται πουθενά και ότι κάνει λάθος η UEFA».

Δεν υπάρχουν σχόλια: