Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πρώτη θέση για την Μαδρίτη

http://www.sport24.gr/ast/cov/ri/ribery_2010_4_21_22_51_58_b.jpgΤο πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", "σφραγίζεται" το βράδυ της Τρίτης.Η Λιόν υποδέχεται στο "Ζερλάν" την Μπάγερν Μονάχου(21:45-ΜΕGA) στην ρεβάνς του 1-0 υπέρ των "Βαυαρών" από το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία.

Οι Γάλλοι θα επιδιώξουν την ανατροπή για να πανηγυρίσουν την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ενώ από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να βρεθούν ξανά σε ένα τελικό για πρώτη φορά μετά το 2001.

Το γκολ του Άριεν Ρόμπεν στο πρώτο παιχνίδι έδωσε ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ αλλά το συγκρότημα του Κλοντ Πιέλ παρουσιάζεται ισχυρό στην έδρα του και ευελπιστεί ότι θα ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Η Λιόν μάλιστα δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο στο γαλλικό πρωτάθλημα για να προετοιμαστεί καλύτερα για τον αγώνα της Τρίτης. Στο αγωνιστικό μέρος ο τεχνικός της ομάδας δεν υπολογίζει τον Τουλαλάν που αποβλήθηκε στην πρώτη αναμέτρηση ενώ παράλληλα θα απουσιάσει και ο τραυματίας Μποντμέρ.

Στην αντίπερα όχθη οι "Βαυαροί" θα παραταχτούν επίσης με σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα εκτός πλάνων είναι ο Ριμπερί που αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα, τιμωρημένος είναι ο Πράνιτς ενώ στην λίστα των απόντων βρίσκονται και οι τραυματίες Ντεμικέλις και Βαν Μπούιτεν. Τέλος αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τίμοσουκ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα.

Η Λιόν μετράει τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της ενώ η Μπάγερν γνώρισε την ήττα και στους δύο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από την κόντρα τους στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές και ο απολογισμός είναι μοιρασμένος καθώς έχουν από δύο νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Την περίοδο 2008-2009 στη φάση των ομίλων το παιχνίδι στο Μόναχο έληξε ισόπαλο(1-1) ενώ στο "Ζερλάν" η Μπάγερν Μονάχου είχε επικρατήσει με 3-2.

Την σεζόν 2003-2004 στη φάση των ομίλων και πάλι το παιχνίδι στο "Ζερλάν" δεν ανέδειξε νικητή(1-1) ενώ στο Μόναχο η Λιόν νίκησε με 2-1 τους "Βαυαρούς". Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν την περίοδο 2000-2001 στη δεύτερη φάση των ομίλων. Η Μπάγερν νίκησε με 1-0 στο Μόναχο ενώ στην Γαλλία η Λιόν επικράτησε με 3-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: