Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Λιόν - Μπάγερν Μονάχου

http://www.contra.gr/images/m/govou_schweinsteiger_270410_m.jpgAπόψε το βράδυ θα γνωρίζουμε τη μία από τις δύο φιναλίστ του φετινού Champions League. Η Λιόν υποδέχεται στο "Ζερλάν" τη Μπάγερν στη ρεβάνς του 1-0 του Μονάχου. Πολλά προβλήματα και για τις δύο ομάδες με τους Βαυαρούς να διεκδικούν την 8η συμμετοχή τους στον τελικό και τους Γάλλους την πρώτη.

Πριν από επτά ημέρες η Μπάγερν χρειάστηκε άλλο ένα γκολ του "χρυσοπόδαρου" Αριεν Ρόμπεν για να επικρατήσει με 1-0 της Λιόν. Σε εκείνο το ματς οι Βαυαροί ήταν σαφώς ανώτεροι απέναντι σε μία Λιόν η οποία έδειχνε ότι έχει το μυαλό της μονάχα στα αμυντικά καθήκοντα. Εάν οι Γάλλοι θέλουν να φτάσουν στον τελικό πρέπει να αλλάξουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και η ρεβάνς του Ζερλάν αναμένεται διαφορετική.

Τόσο ο Κλοντ Πιέλ όσο και ο Λουίς Φαν Χάαλ καλούνται να λύσουν τα ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις ομάδες τους. Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, ο Πιέλ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου, Ζερεμί Τουλαλάν αλλά και των τραυματιών Κλερκ και Μποντμέρ. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή των Μακούν, Λισάντρο Λόπεζ και Κρις. Ο αρχηγός της Λιόν δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα στον τραυματισμένο του μηρό και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Οσον αφορά τη Μπάγερν Μονάχου, μοιάζει με... νοσοκομείο. Στις δεδομένες απουσίες τιμωρημένων, Φρανκ Ριμπερί και Ντάνιελ Πράνιτς, ήρθε να προστεθεί ο Ανατόλι Τίμοσιουκ ο οποίος προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα.

Απο εκεί και πέρα το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην αμυντική γραμμή. Οι Ντάνιελ Βαν Μπόιτεν και Μάρτιν Ντεμικέλις αποχώρησαν τραυματίες από το ματς πρωταθλήματος με τη Γκλάντμπαχ και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αμφότεροι ταξίδεψαν στη Γαλλία, όπως και ο νεαρός, Ντιέγκο Κοντέντο ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι. Το ευχάριστο νέο για τον Φαν Χάαλ έχει να κάνει με την επιστροφή του Χαμίτ Αλντιτοπ ο οποίος ξεπέρασε τον τραυμτισμό στους προσαγωγούς.

Οπως γίνεται αντιληπτό οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον καταρτισμό των ενδεκάδων θεωρείται παρακινδυνευμένη αφού δεν αποκλείεται, ειδικά στη Μπάγερν, να δούμε παίκτες να αγωνίζονται σε θέσεις που δεν τους έχουμε συνηθίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: