Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μπέος: "Γελοίες οι κατηγορίες"

http://www.sport24.gr/ast/cov/mp/mpeos_2009_12_14_17_25_3_b.jpgΤην οργή του για τη δημοσιοποίηση των αγώνων που έχουν χαρακτηριστεί "ύποπτοι" από την UEFA εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Mιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", τόνισε χαρακτηριστικά για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Αθ. Πλεύρη: "Είναι ντροπή να σπιλώνονται υποδείξεις χωρίς ούτε καν ενδείξεις. Ένας ανύπαρκτος πολιτικός με 600 σταυρούς που ψάχνει δημοσιότητα βρήκε τρόπο για να προβληθεί", και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρη. Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε:

Για τη δημοσιοποίηση των "ύποπτων" αγώνων από τον Αθ. Πλεύρη: "Ο άνθρωπος που έβγαλε στη δημοσιότητα τους αγώνες, αν δεν τους έβγαζε δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Ένας ανύπαρκτος πολιτικός με 600 σταυρούς που ψάχνει δημοσιότητα βρήκε τρόπο για να προβληθεί. Ούτε οι συγγενείς του δεν τον ξέρουν. Δεν μπορεί να διασύρει ομάδες, άτομα, ονόματα και οικογένειες. Σκεφτόμαστε σοβαρά με το νομικό μας τμήμα να υπάρξει αντίδραση".

Για την εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου σε τρεις "ύποπτους" αγώνες: "Δεν είμαστε σε τρεις ύποπτους αγώνες, αλλά σε 82! Τι ελαφρώς ύποπτο και διεφθαρμένο; Αυτά είναι γελοία πράγματα. Όλο αυτό το ξεκινούν οι εταιρείες παράνομου στοιχήματος που δρουν την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το θέμα δεν είναι για δημοσιογραφικούς ή πολιτικούς λαϊκισμούς. Υπάρχουν ερωτήματα αναπάντητα και όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι έχουν να δώσουν απαντήσεις στον κόσμο. Ο φάκελος έχει πάει στην εισαγγελία και από εκεί διέρρευσε με γραμματείς και φαρισαίους. Δίνεις δέκα ευρώ σε ένα γραμματέα και σου δίνει τη δικογραφία. Οι δικαστικοί βλέποντας αυτό το φάκελο γελάνε. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Θέλουν να ξεκινήσουν έρευνα; Ας πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να δουν τη λίστα με τους ανθρώπους που έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό. Θα βρουν πολλούς, αλλά όχι τον Αχιλλέα Μπέο".

Για το αν θα συμβάλει σε ενδεχόμενη έρευνα: "Εύχομαι να μας καλέσουν, ώστε να δώσουμε απαντήσεις και να συμβάλουμε στην έρευνα, αλλά είναι ντροπή να σπιλώνονται υποδείξεις χωρίς ούτε καν ενδείξεις. Δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στο ποδόσφαιρο και αν κληθώ θα συμβάλω και θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ανάκριση. Δεν γίνεται τίποτα πιο παράδοξο ή παράλογο από ό,τι γίνεται στο εξωτερικό. Παντού γίνονται πράγματα, όπως μία αδιάφορη ομάδα να κερδίσει κάποια που έχει στόχους. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι φτιαγμένο. Δεν είναι η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο. Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως 10-11 χώρες ήταν μπλεγμένες σε δίκτυο παράνομου στοιχήματος, αλλά ανάμεσά τους δεν ήταν η Ελλάδα".

Για το πώς πρέπει να "προστατέψουν" οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου το χώρο του: "Με όλα αυτά τα πράγματα απορώ πώς αυτός ο λίγος κόσμος συνεχίζει να έρχεται στο γήπεδο, να παίρνει εφημερίδες και να παρακολουθεί εκπομπές. Θα πρέπει όλοι μας να προστατέψουμε το χώρο, από τον οποίο ζουν πολλοί άνθρωποι. Ας μας πουν κάποιοι προπονητές που μιλούν για βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο πού έβγαλαν δίπλωμα και σε ποια χώρα εργάστηκαν. Αυτοί που δουλεύουν έχουν υποχρέωση να προστατεύουν το άθλημα και όχι να το δυσφημούν".

Για την παραίτησή του από την προεδρία του Ολυμπιακού Βόλου: "Κάθε πράγμα που κάνει ένας άνθρωπος είναι βάσει σχεδίου και προγραμματισμού. Η παραίτηση αυτή ήταν αναμενόμενη, για λόγους προσωπικούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το σχεδιασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου θα εξηγήσω τους λόγους και θα παρουσιάσω το νέο πρόεδρο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η μετοχική σύνθεση δεν αλλάζουν".

Για το αν ο Σάκης Τσιώλης θα παραμείνει στον πάγκο: "Αν θα πορευτεί με τον κύριο Τσιώλη η ομάδα δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά είναι απόφαση δική μου και της ΠΑΕ. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να γίνει η συζήτηση για τον προγραμματισμό".

Για τους στόχους της ομάδας την επόμενη περίοδο: "Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι ούτε Θρασύβουλος, ούτε Πανηλειακός και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για να παραμείνει. Βάζουμε προγραμματισμό για καθιέρωση και οι επιτυχίες κάποια στιγμή θα έρθουν όταν είσαι υγιής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: