Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Καρφιά" Κρόιφ για Ιμπραϊμοβιτς και Μουρίνιο


Στήριξε τον Σέρα Φερέρ Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, διαθέτει "καλή τεχνική για έναν κακό παίκτη, κακή τεχνική για έναν καλό παίκτη", σύμφωνα με τον Γιόχαν Κρόιφ. Τη δήλωση αυτή έκανε στη σουηδική εφημερίδα "Aftonbladet" ο σπουδαίος Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνέστησε ακόμη στον διεθνή στράικερ να γίνει πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι του.

Ο Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος αναμένεται να ηγηθεί της σουηδικής επίθεσης το καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, μεταγράφηκε τον Ιούλιο στην Μπαρτσελόνα από την Ίντερ, με αντάλλαγμα τον Σάμουελ Ετό, ο οποίος μετακόμισε στο Μιλάνο.

Ο Κρόιφ δεν έκρυψε ότι έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον Καμερουνέζο στράικερ, κυρίως για τη συνήθειά του να κινείται γρήγορα μεταξύ άμυνας και επίθεσης. "Είναι ένα από τα στοιχεία που ο Ιμπραϊμοβιτς πρέπει να διδαχθεί. Στην Ιταλία, αν χάσει την μπάλα ένας επιθετικός, δεν κάνει καμία διαφορά. Αν τη χάσει, όμως, ένας επιθετικός της Μπαρτσελόνα, πρώτη δουλειά του είναι να τρέξει", είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπαρτσελόνα έχασε 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ίντερ, αλλά ο Κρόιφ δηλώνει σίγουρος ότι στη ρεβάνς οι Καταλανοί θα ανατρέψουν το σκορ και θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, ενώ δεν δίστασε να ρίξει τα "βέλη" του και κατά του Ζοζέ Μουρίνιο.

"Ο Μουρίνιο είναι ένας καλός προπονητής, αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που κοουτσάρει. Είμαι φαν προπονητών όπως οι Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι κύριοι. Πιστεύω ότι το άθλημα αυτό είναι κάτι περισσότερο από τη νίκη και μόνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: