Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Θα διάλεγα ξανά την ΑΕΚ…»

Μηχανή του χρόνου δεν υπάρχει. Ακόμα κι αν υπήρχε όμως, ο Δημήτρης Ανάκογλου είναι ξεκάθαρος: Παρά τα δραματικά που πρόλαβε να ζήσει και τα δύσκολα της Γ’ Εθνικής που έρχονται, πάλι την ΑΕΚ θα διάλεγε

«Θα διάλεγα ξανά την ΑΕΚ…»
Προορίζεται για ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Και το ξέρει. Όπως γίνεται όμως με όλους τους ικανούς, ο Δημήτρης Ανάκογλου δεν αγχώνεται. Αλλά το βλέπει ως επιπλέον κίνητρο για να βοηθήσει στην αναγέννησή της.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο Πήλιο, ο νεαρός χαφ τόνισε ότι η «Ένωση» δεν έχει καμία σχέση με τη Γ’ Εθνική.

Κι αφού σημείωσε πως μια συζήτηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τεχνικό τιμ ήταν αρκετή για να την ακολουθήσει εκεί, ήταν σαφής. Αν μπορούσε να… ξαναδιαλέξει, πάλι στην ΑΕΚ θα πήγαινε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανάκογλου

Δημήτρη φέτος έχει πάρει το 10 στην πλάτη, έχεις βασικό ρόλο στα σχέδια του προπονητή. Είσαι έτοιμος για τις προσδοκίες που υπάρχουν;

«Είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα το ότι πήρα το 10 στην ΑΕΚ. Φανέλα που έχουν φορέσει πολύ μεγάλα ονόματα. Η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να είναι».

Σε προσωπικό επίπεδο, τι περιμένεις από τη νέα χρονιά;

«Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Περισσότερο για την ομάδα. Μέσα από την ομάδα θα δώσω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω και να βοηθηθώ και εγώ»

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να παραμείνεις σε αυτή την ΑΕΚ;

«Η αλήθεια είναι πως για όλα τα παιδιά ήταν μια δύσκολη απόφαση να παίξουν σε μια ομάδα Γ? Εθνικής. Νομίζω όμως πως η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με Γ? Εθνική. Δεν το σκέφτεται κάποιος έτσι. Από τη στιγμή που μίλησα με τους προπονητές και τον κ. Μελισσανίδη όλοι οι ενδοιασμοί που ίσως υπήρχαν, λύθηκαν αυτόματα».

Βλέποντας τις συνθήκες σε αυτά τα πρώτα φιλικά, έχει περάσει από το μυαλό πως ενδεχομένως δεν αποφάσισες σωστά και ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς ξανά;

«Όχι, καμία σχέση. Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή, πολύ επαγγελματική. Δεν το μετάνιωσα και ούτε πρόκειται να το μετανιώσω. Γενικά στη ζωή μου, ότι κάνω δεν το μετανιώνω ποτέ. Είμαι λίγο εγωιστής σε αυτό το θέμα, αλλά όταν αποφασίζω κάτι, το στηρίζω μέχρι τέλους».

Τι είναι αυτό που περιμένεις από τη φετινή χρονιά;

«Αυτό που περιμένω είναι να κάνουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να βάλουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».

Πόσο σε βαραίνει το ότι έχεις ιδιαίτερη σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Μεσολάβησε πέρυσι για να έρθεις στην ΑΕΚ, ήσουν βασική προτεραιότητα φέτος…

«Δε νομίζω πως με βαραίνει. Αντίθετα, είναι ωραίο όταν κάποιος σε στηρίζει και βοήθησε για να έρθω στην ΑΕΚ. Είναι ωραίο συναίσθημα και δεν με βαραίνει».

Έχει φανεί μέχρι τώρα πως όλοι περιμένουν από εσένα να γίνεις ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Αυτό σου προσθέτει κίνητρο ή άγχος;

«Άγχος δεν μου προσθέτει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως για να πάει μια ομάδα μπροστά, πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι καλοί και ο ένας να βοηθά τον άλλο. Για να κάνω εγώ κάτι, θα πρέπει να με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου, γιατί μόνος δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Άγχος δεν υπάρχει. Ίσως να έχω ένα κίνητρο παραπάνω γιατί ήρθαμε σε μια δύσκολη κατάσταση στην ΑΕΚ και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

Σε έχουμε δει σε θέση αμυντικού χαφ, εσωτερικού μέσου στην τριάδα, ως επιτελικό χαφ. Εσύ σε ποια θέση προτιμάς να παίξεις;

«Στα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο έχω αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις. Ο προπονητής βέβαια θα αποφασίσει που θα με τοποθετήσει. Ουσιαστικά αυτό που βλέπω στον εαυτό μου είναι, ότι είμαι παίκτης που σε οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις παίζω το ίδιο. Παίζω ελεύθερα στον χώρο του κέντρου, απλά σε κάθε θέση από αυτές έχεις κάποιους ιδιαίτερους κανόνες που πρέπει να τηρείς μέσα στο παιχνίδι».

Το προχθεσινό φιλικό ήταν το πιο δύσκολο μέχρι τώρα. Ποια τα συμπεράσματα σου από το παιχνίδι;

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το φιλικό. Η ομάδα έδειξε κουρασμένη, αλλά αυτό σε περίοδο προετοιμασίας είναι λογικό. Από την άλλη, υπήρχαν και κάποια καλά στοιχεία που προσπαθήσαμε να βγάλουμε μέσα στο παιχνίδι. Ο προπονητής θα δει και θα κρίνει τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να φτιάξουμε. Δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το θέμα».

Ακούσατε πολλά στο ημίχρονο; Γιατί η γενική εικόνα σας δεν ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο μέρος...

«Όντως, δεν ήταν καλή η εικόνα μας. Σε περίοδο προετοιμασίας δεν γίνεται να είσαι καλός πάντα και να έχεις τις δυνάμεις που χρειάζεσαι. Είναι πρωί και απόγευμα οι προπονήσεις. Αυτό που μας είπε ο προπονητής είναι πως καταλαβαίνει την κούραση μας, αλλά αφού συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε να παίζουμε περισσότερο με μυαλό. Να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, κάτι που στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε. Στο δεύτερο εμφανιστήκαμε βελτιωμένοι, βοήθησαν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή».

Ποιο είναι το κομμάτι του παιχνιδιού που θεωρείς πως πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο απ? όλα;

«Είμαστε μια νέα ομάδα. Ακόμα είναι τα πρώτα φιλικά. Στην προπόνηση δουλεύουμε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κατοχή της, κάτι που το έχουμε βγάλει αρκετά καλά. Νομίζω πως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα αμυντικά καθήκοντα, στα στημένα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Αυτά είναι στοιχεία που θα δουλευτούν. Είμαστε στην προετοιμασία. Από τα φιλικά και τα λάθη μας θα μάθουμε και θα τα διορθώσουμε».

Έχοντας ζήσει έστω και για έξι μήνες την αρρωστημένη κατάσταση στην ΑΕΚ, εκτιμάς πως το restart ήταν μονόδρομος;

«Ήμουν στην ομάδα πολύ λίγο. Τα παιδιά που ήταν περισσότερα χρόνια ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα που υπήρχαν. Στο διάστημα που ήμουν πίστεψα πως κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό, εκτός εάν συνέβαινε κάτι συγκλονιστικό. Οπότε έγινε τώρα και βλέπουμε πως υπάρχει όραμα να ξαναγεννηθεί η ΑΕΚ και να φτάσει εκεί που πρέπει. Νομίζω πως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, καλώς έγινε».

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες μέχρι να οριστικοποιηθεί η είσοδος του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και να υπάρξει συμφωνία;

«Είχα κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες, εφόσον έβλεπαν πως η ΑΕΚ όδευε προς διάλυση και όλοι οι παίκτες θα έμεναν ελεύθεροι. Όλα τα παιδιά είχαν συζητήσεις. Με πλησίασαν κάποιες ομάδες, αλλά από τη στιγμή που μίλησα με τον κ. Μελισσανίδη και ήθελα να μείνω, εκεί τελείωσαν όλα».

Είπες πως δεν μετανιώνεις. Αν γυρνούσες όμως τον χρόνο στον περασμένο Γενάρη, θα επέλεγες πάλι ΑΕΚ;

«Ναι, θα επέλεγα και πάλι την ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: