Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Το… καμπανάκι του Ηλιάδη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το σαφέστατο μήνυμα του Ηλιάδη προς πάσα κατεύθυνση εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με την Καλλονή την Κυριακή στο Βικελίδης.
Η ειδησεογραφία  του ΑΡΗ τις τελευταίες μέρες και μετά από τον Γολγοθά για τις συμφωνίες με το 99, περιορίστηκε στο αν προλαβαίνει ή δεν προλαβαίνει ο Μιχάλης Μανιάς το παιχνίδι της Κυριακής.
Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν ραντεβού, κινήσεις και επισημάνσεις ιδιαίτερα σημαντικές για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την δράση που ανέλαβε και τις επαφές που είχε ο Δημήτρης Ηλιάδης. Επαφές που φυσικά δεν πήραν μεγάλη… έκταση, αλλά που στην ουσία αποτελούν το καμπανάκι για την επόμενη μέρα στον ΑΡΗ.
Το σημειώσαμε και τις προηγούμενες μέρες ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ με προσωπικές του ενέργειες ολοκλήρωσε κινήσεις όπως αυτές του Τάτου ή του Μανιά και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει αυτές του οι επενδύσεις να… κινδυνεύσουν. Απαιτεί από όλους τους συνεργάτες του να περιοριστούν στους ρόλους τους και παράλληλα να μην προκαλούν προβλήματα εκ του μη όντος.
Στον ΑΡΗ φέτος λύθηκαν θέματα και ζητήματα που απασχολούσαν επί σειρά ετών και δημιουργήθηκαν άλλα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας πρέπει να λειτουργούν και ανάλογα ως προς την συμπεριφορά, αλλά κυρίως τα λεγόμενά τους. Οι συστάσεις και το καμπανάκι από τον πρόεδρο προς πάσα κατεύθυνση είχαν ακριβώς αυτό τον στόχο. Να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα… άστοχων τοποθετήσεων και άπαντες να κοιτάξουν να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η εσωστρέφεια και οι καταστάσεις του περίφημου: «Μου είπε ο τάδε ότι του είπε ο δείνα» πρέπει να εξαλειφθούν πριν επανέλθουν στα αποδυτήρια του ΑΡΗ και ο Ηλιάδης ξεκαθάρισε προς όλους ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επιτρέψει. Και αυτό γιατί δεν θέλει και... επικοινωνιακά να χάσει όσα κέρδισε με τους σωστούς χειρισμούς στο 99.
Το… βάζω λόγια για ένα ποδοσφαιριστή από κάποιον ή αντιστρόφως  απαξιώνω τον προπονητή από κάποιον άλλο, θα έχει ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά για ορισμένους αποτελέσματα.
Παραδείγματος χάρη οφείλουν άπαντες  να αντιληφθούν ότι παίκτες όπως ο Τάτος ή ο Αγκάνθο αποτελούν για τον φετινό ΑΡΗ κεφάλαιο. Από αυτούς τους παίκτες οφείλεις να βρεις τον τρόπο να πάρεις το 100%. Αν αυτό συμβεί θα έχεις και μία πετυχημένη χρονιά γιατί θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Αν τους… χάσεις θα έχεις πρόβλημα. Και προσέξτε, θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει οι παίκτες να έχουν την πρέπουσα επαγγελματική συμπεριφορά.
Το ζήτημα των αποδυτηρίων είναι πάρα πολύ σημαντικό και μεγάλο στοίχημα για τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Όπως βέβαια είναι- αν και μόλις 2η αγωνιστική- το παιχνίδι με την Καλλονή.
Χωρίς καμία αμφιβολία είναι άδικο να… κρίνεται ήδη ο Χατζηνικολάου από ένα και μόνο ματς. Ο ΑΡΗΣ βέβαια έχει διώξει προπονητή την πρώτη αγωνιστική, όταν ο Σκόρδας για να την σπάσει στον Φερέρ… έστειλε τον Ολίβα (δυστυχώς όμως χωρίς να τον πληρώσει με τον Ισπανό να δικαιώνεται στην ΦΙΦΑ), αλλά στην θέση του έφερε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Την έλλειψη υπομονής από τον κόσμο, την ανάγκη να δει κάτι καλύτερο φέτος, την έλλειψη ανοχής στην εικόνα της ομάδας στην Ριζούπολη, είναι ξεκάθαρο ότι την κουβαλά ήδη στην πλάτη του ο προπονητής. Για αυτό μόλις την δεύτερη αγωνιστική φτάσαμε αδίκως να μιλάμε για σημαντικό παιχνίδι, για παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει ο ΑΡΗΣ, για παιχνίδι χωρίς αύριο και άλλες παρόμοιες εκφράσεις.
Ο κόσμος θέλει μόνο τη νίκη ή στην χειρότερη θέλει να δει μία καλή εικόνα που σε καμία των περιπτώσεων δεν είδε την πρώτη αγωνιστική. Η Καλλονή θα έρθει σαφέστατα με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσο σφικτή αμυντικά όσο κατάφερε να είναι με τον Ολυμπιακό. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή ο Λεοζίνιο και ο Μανούσος, αλλά πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ θα παρουσιαστεί πολύ πιο παθιασμένος, ευελπιστώ έτοιμος και κοντρολαρισμένος.
Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουν ευκαιρίες παιδιά όπως ο Οικονομόπουλος, να δούμε τον Έλσνερ που ήρθε για βασικός αμυντικός χαφ και με βάση τα όσα μου έχουν μεταφέρει και συνάδελφοι του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, θέλω να δω τον Καραγκούνη. Με βάση μάλιστα την εικόνα της Ριζούπολης θα ήθελα να τον δω αριστερά που η ομάδα έχει τεράστιο θέμα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία, αλλά λύση δεν έχει δοθεί.
Στον κόσμο δεν μπορώ να συστήσω υπομονή. Τόσα χρόνια αυτό του ζητάμε να κάνει. Οπότε ας είναι γεμάτο το γήπεδο και όλα τα άλλα θα έρθουν, αρκεί βέβαια ο κ. Θάνος να τα δει τα χέρια αυτή την φορά…
ΥΓ1 Εξαιρετικό το βιντεάκι παρουσίασης της νέας φανέλας του ΑΡΗ. Με τη νέα κίτρινη φανέλα θα αγωνιστούν οι παίκτες του ΑΡΗ και αξίζει τον κόπο να δείτε το πολύ καλό βίντεο (http://www2.allaboutaris.com/itemtv.asp?tid=3464 )που ετοίμασε η ΠΑΕ για την προώθησή της με καίριες ιστορικές πινελιές από το παρελθόν. Βέβαια αναμένουμε και την επίσημη παρουσίαση από την ΠΑΕ που σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει και στις πωλήσεις στο ARIS MEGASTORE.
YΓ2 Το πετυχημένο το είπε κουμπάρος… Άκης. Τόσα χρόνια με… τον Γκάλη πώς να μην είναι κάποιοι τυχεροί. Άδικο έχει;
ΥΓ3 Η κίνηση του Αγκάνθο να ανεβάσει στον λογαριασμό του το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι θεωρεί και ο ίδιος ότι «μετράει» και πρέπει να τυγχάνει ανάλογου σεβασμού στην Ελλάδα όταν τον «θέλουν» ομάδες της Πριμέρα. Για μένα με ένα τρόπο θα κλείσει μία δια παντός στόματα. Μέσα στο γήπεδο. Ως τότε όμως όπως συμβαίνει πχ με άλλους παίκτες όπως ο Ουντότζι, έχει και ο (κάθε) Αγκάνθο τα κουμπιά του. Βρείτε τα…
ΥΓ4 Μανιάς. Κάτι χρωστάς από την Ριζούπολη… Αγγελούδης. Δυο στα δυο…
YΓ5 "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην διεθνή διαιτητή Μάλαμα Τεβεκέλη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη ειδικού αναλυτή ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων υποδομής". Δηλαδή ο Μάλαμας θα... αναλύει και στην συνέχεια θα... τρέχει τα "πρότζεκ" από τα τμήματα υποδομής μέχρι να φτάσουν οι... Λαμπρόπουλοι να δίνουν πέναλτι και αποβολή;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: