Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στο εδώλιο Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα!!

Σε δίκη που αφορά σκέλος της υπόθεσης των στημένων αγώνων παραπέμπονται ο Μάκης Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα κατηγορούμενοι -συμπεριλαμβανομένου και του γιου του, Σταύρου.

Στο εδώλιο Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί ο Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Με βάση μέρος της δικογραφίας, που διαχωρίστηκε ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης του «Big Mac», ο ίδιος, ο γιός του και οι υπόλοιποι θα τεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράνομα στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, την περίοδο 2008-2011.

Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών- στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι κατηγορίες ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με το βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να μην απαγγελθεί κατηγορία για συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος των:

- Μάκη Ψωμιάδη, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη,

- Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008- 2011 και

- Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1 Ιανουαρίου 08 έως τις 29 Ιουλίου 2008.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: