Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Να ρε ΠΑΟΚ η ευκαιρία σου!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να ονειρεύεται και για το μαγικό ραβδί που τον οδηγεί στην ελίτ της Ευρώπης. Το δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε ο ΠΑΟΚ με το 1-1 στο Γκέλζενκίρχεν. Και γιατί να μην τα καταφέρει; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή την εποχή όλα του. έρχονται βολικά. Κληρώθηκε με την Μέταλιστ που τιμωρήθηκε τώρα για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2008 και στη συνέχεια η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την «βαδίζω και παραμιλώ» Σάλκε.

Η κατάσταση μοιάζει με συνομωσία του σύμπαντος για να γίνει το άπιαστο όνειρο τόσων ετών, πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν να καθοδηγούνται από ένα μαγικό ραβδί που αποφάσισε να στείλει την ομάδα της προσφυγιάς και της φτωχολογιάς από την Θεσσαλονίκη στα σαλόνια της Ευρώπης.

Ένα μαγικό ραβδί καθοδηγούμενο από χέρι μιας ανώτερης δύναμης που αφουγκράστηκε το παράπονο χιλιάδων ανθρώπων που τόσα χρόνια ζούνε με το παράπονο. «Γιατί να μην μπορεί και ο ΠΑΟΚ να πάρει θέση σε γήπεδο με. σεντόνι;». Ε, να ρε ΠΑΟΚ η ευκαιρία σου. Λάμπει μπροστά σου σαν πραγματικός χρυσός. Άρπαξε την και πάψε να παραπονιέσαι. Απέδειξε στην Τούμπα ότι το αξίζεις και ζήσε το όνειρο παρέα με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους σου σε όλη τη γή.

Πάρε τη θέση σου στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κάνοντας την υπέρβαση. Γιατί υπέρβαση; Γιατί κακά τα ψέματα η Σάλκε είναι σαν σύνολο ανώτερη από τον ΠΑΟΚ. Όπως ήταν και η Αρσενάλ την οποία ο Βρύζας έστειλε τότε στο καναβάτσο. Όπως ήταν και η Φενέρμπαχτσέ που «έθαψε» ο Μουσλίμοβιτς. Όπως ήταν και η Τότεναμ που την διέλυσε ο Γεωργιάδης. Στο ποδόσφαιρο αποδεδειγμένα δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά ποιος μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα.

Και ο ΠΑΟΚ με την γκολάρα του Στοχ και την τακτική του Στέφενς στην Γερμανία το πήρε το αποτέλεσμα και έχει την ευκαιρία του. Ο Σλοβάκος απέδειξε ότι το καλό το «εργαλείο» είναι ακριβό αλλά και αποδοτικό. Και ο Ολλανδός μας έδειξε ότι ένας. μαέστρος μπορεί από τον πάγκο να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα αρκεί τα μέλη της ορχήστρας να ακολουθούν πιστά τις εντολές του.

Τώρα κάντε το ίδιο και στην Τούμπα. Η Σάλκε είναι σαφώς μια καλά δουλεμένη Γερμανική ομάδα, με θαυμαστή κυκλοφορία της μπάλας, ομοιογένεια, ταλαντούχους παίκτες αλλά δεν είναι η εποχή της. Δεν έχει ρυθμό ενώ είναι ολοφάνερη η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας στις ενέργειες και την συμπεριφορά των παικτών της. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που να μεν δεν έχει ρυθμό (απόλυτα φυσιολογικά καθώς είναι μια ομάδα που τώρα αποκτά ομοιογένεια) αλλά τις περισσεύουν η αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία (μετά το 1-1) και ο ενθουσιασμός της πρόκρισης στ΄. αστέρια!

Ξέρω θα είναι άδεια η Τούμπα. Δεν το ξέχασα. Παγωμένο και «θλιμμένο» θα μοιάζει το γήπεδο χωρίς τους 30.000 πιστούς. Κι αυτό. νικιέται. Με το μυαλό. «Καρφώστε» στο μυαλό σας παίκτες και προπονητές, τις εικόνες των ανθρώπων που από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης θα πάρουν θέση μπροστά στις οθόνες που θα στηθούν σε κάθε άκρη της γης για να σας δούνε.

Για να δούνε τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Καρφώστε» στο μυαλό σας τα συναισθήματα που μπορείτε να δημιουργήσετε σε ηλικιωμένους που θέλουν να το ζήσουν έστω μια φορά, σε παιδιά που γεμάτα απορία ρωτούν τους μεγαλύτερους «γιατί ο ΠΑΟΚ δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ;», στους οπαδούς που καταπίνουν τόσα χρόνια τα χιλιόμετρα γιατί έτσι απλά. «εμείς μαζί για μια ζωή», στους απλούς φιλάθλους που δεν εκδηλώνονται αλλά θα ξεσπάσουν εκείνο το βράδυ με την ψυχή πλημμυρισμένη περηφάνια.

Ναι, ρε ΠΑΟΚ της φτωχολογιάς και της προσφυγιάς! Το δικαιούσαι και μπορείς να το κατακτήσεις αν σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Γράψε ιστορία στην άδεια Τούμπα!Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: