Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Από το πάθημα, στο… μάθημα!!

Διδακτική θέλουν να αποδειχτεί η χθεσινή ήττα από την ΠΓΔΜ τα μέλη της Εθνικής. Πρώτη ευκαιρία για να αποδείξουν πως το πάθημα έγινε μάθημα το σημερινό τεστ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (18:00).

Από το πάθημα, στο… μάθημα
Μια ήττα πάντα είναι πικρή. Ακόμη και αν είναι φιλική. Και σίγουρα περισσότερο αν έρχεται από την ΠΓΔΜ. Όμως δεν αποτελεί… καταστροφή κι ασφαλώς μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική, αν «διαβαστεί» σωστά και τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτή αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Αυτό καλείται να κάνει και η Εθνική ομάδα, που προσγειώθηκε ανώμαλα χθες γνωρίζοντας την ήττα με 77-75 από την ΠΓΔΜ παρότι είχε σχεδόν σε όλο το ματς την πρωτοπορία στο σκορ και πέντε λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο +9.

Η κακή άμυνα ήταν αυτό που «πλήγωσε» την Ελλάδα σε έναν ακόμη αγώνα, όπως παραδέχτηκε μετά το ματς ο Αντρέα Τρινκιέρι. Γιατί το παθητικό των 69,6 πόντων ανά αγώνα που μετρά στα έξι φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει (ανάμεσά τους και παιχνίδια με αδύναμες ομάδες όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και το Φλόριντα Στέιτ) σίγουρα δεν είναι κολακευτικός απολογισμός. Αντίθετα, οι 83,8 πόντοι που σκοράρει η Εθνική κατά μέσο όρο δεν αποτελούν πρόβλημα, ούτε προβληματίζουν οι 75 πόντοι που πέτυχε χθες, σε μια βραδιά με κακά ποσοστά σε δίποντα (15/31) και τρίποντα (8/28).

Μια πρώτη ευκαιρία να δείξει ότι κάτι έμαθε από το χθεσινό πάθημα είναι για την Εθνική το σημερινό τεστ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (18:00). Η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς, αδερφού του αείμνηστου Ντράζεν, έδειξε χθες τα δόντια της νικώντας με 73-62 την οικοδέσποινα Γερμανία στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά του Ουλμ. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, με κορυφαίους τους Μίρζα Τελέτοβιτς (Νετς), Ζακ Ράιτ (Μπάμπεργκ και άλλοτε του Ρεθύμνου) και Νιχάντ Τζέντοβιτς (Μπάγερν), αλλά και γνώριμους τους ελληνικού κοινού από τη θητεία τους στην Α1, όπως οι Πάσαλιτς και Μπάβτσιτς.

Αυτή θα είναι η 13η αναμέτρηση των δύο ομάδων (θα ακολουθήσει άλλη μία την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις). Στις προηγούμενες 12 η Ελλάδα είχε μόνο νίκες, μάλιστα με μέσο όρο διαφοράς τους 17,3 πόντους. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αυτή στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011, όταν η Εθνική είχε επικρατήσει με 76-67 (Ζήσης 13, Καλάθης 13, Μπουρούσης 12, Μπράμος 10, Κουφός 10).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: