Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Έχει αυτοπεποίθηση πλέον ο ΠΑΟΚ»

Στα ψυχολογικά οφέλη του ΠΑΟΚ -πέρα απ’ τα αγωνιστικά- μετά την ισοπαλία με τη Σάλκε στάθηκε ο Κοστίν Λαζάρ.

«Έχει αυτοπεποίθηση πλέον ο ΠΑΟΚ»
Αυτοπεποίθηση που -εκτός απ’ τη ρεβάνς με τη Σάλκε- θα του χρησιμεύσει και στη Σούπερ Λίγκα έχει πλέον ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Κοστίν Λαζάρ.

Μιλώντας στη NOVA, ο Ρουμάνος παραδέχθηκε πως το αποτέλεσμα της Γερμανίας έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία του «δικεφάλου».

Κι αφού αποθέωσε τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε πόσο σημαντική θα είναι η απουσία του από τη ρεβάνς, ξεκαθάρισε ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκέφτεται η ομάδα πριν απ’ αυτή είναι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λάζαρ

«Το αποτέλεσμα κόντρα στη Σάλκε είναι πολύ καλό για εμάς, καθώς μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ ενόψει του αγώνα της Τούμπας. Είμαστε πλέον πιο σίγουροι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί μπροστά μας ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία πλέον κι οι πιθανότητες υπέρ μας είναι μεγάλες».

- Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δείξατε δυο διαφορετικά πρόσωπα, ένα ανά ημίχρονο. Υπάρχει εξήγηση;

«Ναι, η εξήγηση είναι πως παίζαμε με τη Σάλκε, δεν παίζαμε με καμία ομάδα δεύτερης σειράς. Η Σάλκε είναι δυνατή και καλή ομάδα, έπαιζε στην έδρα της, που ήταν γεμάτη από φιλάθλους της, αλλά έχω την εντύπωση πως κι εμείς κάναμε καλό παιχνίδι. Ελπίζω να κάνουμε το ίδιο και στην Τούμπα».

- Επισήμανες τον παράγοντα «κόσμο». Με αφορμή τη δική σου αναφορά, να σημειώσουμε και την παρουσία των δικών σας φιλάθλων.

«Και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό».

- Σωστά, ποιές είναι λοιπόν οι εντυπώσεις που σας άφησαν και τί σκέψεις σας δημιουργεί η απουσία τους από τον αγώνα της Τρίτης;

«Τί μπορεί να πει κανείς για τους οπαδούς μας; Είναι απίστευτοι, ταξίδεψαν μέχρι και τη Γερμανία -εντάξει κάποιοι μένουν εδώ- αλλά για εμάς είναι πολύ μεγάλη βοήθεια, τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας. Μας δίνουν να καταλάβουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας κι αυτό είναι σημαντικό. Για μένα το πιο δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό της Τούμπας επειδή δε θα τους έχουμε στο πλευρό μας κι αυτό είναι πάρα πολύ κακό για εμάς».

- Επιστροφή στην ελληνική, ποδοσφαιρική πραγματικότητα για την οποία θα βρεθείτε στο Αγρίνιο για ν' αντιμετωπίσετε τον Παναιτωλικό.

«Δεν ξέρω πολλά στοιχεία για την ομάδα, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαστε -και θα είμαστε- συγκεντρωμένοι επειδή είναι σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα διαθέτουμε πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας που μπορούν να πλαισιώσουν το αρχικό σχήμα και να συμβάλουν τα μέγιστα στο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: