Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η πρεμιέρα του Τόνι!

Με εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη νεοφώτιστη Βερόνα μπήκε στη Serie A της νέας σεζόν η Μίλαν. Δράστης ο «γερόλυκος» Λούκα Τόνι, που σκόραρε δύο φορές με κεφαλιά.

Η πρεμιέρα του Τόνι
Στο σχεδόν κατάμεστο «Μάρκο Μπενετεγκόντι», η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά από τη νεοφώτιστη Βερόνα που είχε στην ενδεκάδα της τον Βαγγέλη Μόρα. Η ελαφρά υπεροχή των «ροσονέρι», απέφερε νωρίς-νωρίς το πρώτο γκολ της σεζόν στην Serie A, αφού με δυνατό πλασέ μέσα στη περιοχή ο Αντρέα Πόλι –αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σαμπντόρια- έδωσε προβάδισμα 1-0 στους φιλοξενούμενους. Η Βερόνα δεν πτοήθηκε, πήρε τα ηνία του αγώνα, που ήταν «ανοικτός» και με ευκαιρίες εκατέρωθεν και ισοφάρισε στο 30ο λεπτό. Έπειτα από κόρνερ του Ζορζίνιο, ο Λούκα Τόνι νίκησε την αντίπαλη άμυνα και έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με τη Βερόνα να είναι καλύτερη και πιο κινητική ξεκίνησε και το 2ο ημίχρονο. Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 53΄, όταν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντονάτι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τόνι με εκπληκτική σκαστή κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Στη συνέχεια η Μίλαν «ανοίχτηκε» για να ισοφαρίσει και η γηπεδούχος ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, όπου έχασε αρκετές ευκαιρίες για να κάνει τρία τα τέρματά της και να «τελειώσει» το ματς. Οι αλλαγές του Αλέγκρι βοήθησαν τους «ροσονέρι» να ξαναπάρουν τα ηνία του αγώνα, αλλά απέναντι στην «κλειστή» άμυνα της Βερόνα η έλλειψη δημιουργίας ήταν εμφανής. Έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη, υποχρεώνοντας παράλληλα σε μία κάκιστη πρεμιέρα τη Μίλαν.

Οι συνθέσεις:

Βερόνα (Μαντορλίνι): Ράφαελ, Ρομούλο, Μόρας, Μαϊετα, Αλμπερτάτζι, Ζορζίνιο, Ντονάτι (85΄Χάλφρεντσον), Κατσιατόρε, Γιάνκοβιτς, Τόνι (85΄ Κάτσια), Μαρτίνιο (78΄ Γκόμεζ).
Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Ζαπάτα, Μεξές, Κονστάντ (77΄ Ρομπίνιο), Πόλι, Μοντολίβο, Νοτσερίνο, Νιάνγκ (64΄ Εμάνουελσον), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί (64΄ Πετάνια).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο, 24/08

Ελλάς Βερόνα-Μίλαν 2-1 (30΄, 53΄ Τόνι / 14΄ Πόλι)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 25/08

Ίντερ-Τζένοα (19:00)
Κάλιαρι-Αταλάντα (21:45)
Λάτσιο-Ουντινέζε (21:45)
Λιβόρνο-Ρόμα (21:45)
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)
Πάρμα-Κιέβο (21:45)
Τορίνο-Σασουόλο (21:45)

Δευτέρα, 26/08

Φιορεντίνα – Κατάνια (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Κιέβο – Νάπολι
Γιουβέντους – Λάτσιο
Ρόμα – Ελλάς Βερόνα
Αταλάντα – Τορίνο
Μπολόνια – Σαμπντόρια
Κατάνια – Ίντερ
Τζένοα – Φιορεντίνα
Μίλαν – Κάλιαρι
Σασουόλο – Λιβόρνο
Ουντινέζε – Πάρμα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: