Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ουράνιο τόξο μέσα στη βροχή!!

Ουράνιο τόξο μέσα στη βροχή! Μια εντελώς διαφορετική Άρσεναλ από αυτή της πρεμιέρας, επικράτησε πολύ εύκολα της Φούλαμ στο βροχερό «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 3-1 και έλαμψε σαν... ουράνιο τόξο.

Κορυφαίος για τους «κανονιέρηδες» ο Σάντι Καθόρλα με άξιους συμπαραστάτες τον Λούκας Ποντόλσκι που σκόραρε δις και τον Άαρον Ράμσεϊ.

Με τον Σάντι Καθόρλα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, (όπως αυτή κόντρα στη Φενέρμπαχτσε μεσοβδόμαδα για τα playoffs του Champions League) και τους Άαρον Ράμσεϊ να σιγοντάρουν, η Άρσεναλ επικράτησε με σκορ 3-0 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» παίρνοντας .την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, αλλά επωφελούμενοι τα κενά στην άμυνα των «κότατζερς», οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πήραν διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο με τους Ζιρού (14’) και Ποντόλσκι (41’) να βρίσκουν δίχτυα.

Στο δεύτερο μισό, ο Λούκας Ποντόλσκι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στο σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ στο 67ο λεπτό, με τον Αλσατό να ανακουφίζεται και να πανηγυρίζει για τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντάρεν Μπεντ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά την επικράτηση επί της Σάντερλαντ (1-0) την προηγούμενη εβδομάδα.

Το παιχνίδι:

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αυτά που λέμε «αναγνωριστικά», καθώς οι δύο ομάδες δεν προσπάθησαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 14’ και σε φάση που φάνταζε ανύποπτη, ο Άαρον Ράμσεϊ δοκίμασε ένα άτσαλο σουτ, ωστόσο για καλή του τύχη η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβιέ Ζιρού, που έκανε κοντρόλ… κατά λάθος, αλλά με όμορφο εκτελεσμένο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 27’, ο Κασάμι ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ στα όρια της περιοχής της Άρσεναλ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Περ Μερτζάκερ και κατέληξε στην αγκαλιά του Στσέσνι. Σε αυτή τη φάση οι παίκτες των γηπεδούχων ζήτησαν χέρι και κατά συνέπεια πέναλτι, με το ριπλέι να δείχνει επαφή, αλλά τον διαιτητή να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στο 38’ οι «κανονιέρηδες» ανέπτυξαν ωραία αντεπίθεση, με τον Γκιμπς να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, την οποία έστειλε πολύ άουτ με σουτ από πλεονεκτική θέση. Το 2-0 έγινε στο 41’ με τον Λούκας Ποντόλσκι, όταν ο Σάντι Καθόρλα τροφοδότησε τον Γουόλκοτ, εκείνος σούταρε αλλά δέχθηκε στοπ από τον Στόκντεϊλ και ο Γερμανός πήρε το «ριμπάουντ» στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με δύο τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τη γηπεδούχο, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης της, Τααράμπ, είδε το ωραίο συρτό σουτ του να αποκρούεται από τον Στσέσνι στο 50’. Στο 67ο λεπτό ο Λούκας Ποντόλσκι έκανε το 3-0, δεχόμενος τη μπάλα στην αριστερή γωνία της περιοχής και στέλνοντάς την στην δεξιά πλευρά του τέρματος με ωραίο συρτό σουτ. Με τη συμπλήρωση σχεδόν 80 λεπτών, ο Ντάρεν Μπεντ επωφελήθηκε ασταθούς απόκρουσης του Βόιτσεχ Στσέσνι και μείωσε στα δύο τέρματα για την ομάδα του, η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, δεν μπόρεσε να σημειώσει κι άλλο γκολ ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: