Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αν ο Άρης δεν κερδίσει την Καλλονή θα...!!

Γιατί ο Άρης πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την Καλλονή στο "Βικελίδης" και ποιες θα είναι οι συνέπειες αν δεν το καταφέρει; Ο Παντελής Ζουμπούλης εξηγεί στον sportdog! Για την πρεμιέρα του Άρη στη Ριζούπολη τα είπαμε. Πρέπει να πατήσει delete και να το ξεχάσει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, γιατί δεν ήταν μόνο η ήττα αλλά και η εμφάνιση που προβλημάτισε. Θύμισε τον περσινό Άρη…

Οφείλει όμως να έχει διδαχθεί από τα λάθη του την περασμένη Κυριακή ώστε να μην τα επαναλάβει αυτή τη φορά κόντρα στην Καλλονή. Διότι, αυτή τη φορά δεν χωράει ξανά…delete. Από εδώ και πέρα, όλοι δίνουν εξετάσεις και όλοι κρίνονται. Εναντίον της Καλλονής διακυβεύονται αρκετά πράγματα για τον Άρη και τον οπαδό του. Κι ας βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική. Ο Αρης είναι "δύσκολο καράβι" και αρχίζει να το καταλαβαίνει αυτό σιγά σιγά  και ο νέος του τεχνικός διευθυντής, Δημήτρης Μούτας.

Ο Άρης δεν παίζει την Κυριακή μόνο για τους 3 βαθμούς. Παίζει και για άλλα πράγματα. Παίζει για την αυτοπεποίθησή του, για την ηρεμία του, αλλά και για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου του, που κλονίστηκε με την εικόνα της πρεμιέρας. Οι παίκτες πρέπει να (από)δείξουν στον κόσμο ότι αλλάξανε φέτος τα πράγματα -και- σε αγωνιστικό επίπεδο και πως δεν θα ξαναζήσουν τα περσινά. Είναι ματς αποδείξεων αυτό με τον Καλλονή. Στο οποίο δεν χωράει, φυσικά, ούτε η ισοπαλία. Γιατί κι αυτή θα μοιάζει με ήττα. Εξάλλου, είναι αυτονόητο πως αν ο Αρης δεν θέλει να αγχωθεί φέτος, οφείλει να μην έχει την ίδια αιμορραγία όπως πέρσι στο "Κλ. Βικελίδης".

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν πατάει ακόμη καλά στα πόδια της. Θα της λείψει ξανά και ο Αγκάνθο. Γι΄ αυτό προς το παρόν δεν υπάρχει η απαίτηση να δούμε σώνει και καλά καλύτερη μπάλα. Υπάρχει όμως η απαίτηση για τη νίκη, οπότε αυτό μπορεί να λειτουργεί και ως …αγχολυτικό για τους παίκτες. Είναι λογικό την Κυριακή να νιώθουν περισσότερη πίεση, αφού αυτή προκαλείται αναπόφευκτα από την παρουσία του κόσμου που περιμένει τη νίκη.

Η Καλλονή έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό ότι "πατάει" καλύτερα από τον Αρη αυτή τη στιγμή. Είναι ομάδα με σχέδιο, με πειθαρχία και συμπαγής. Δεν θα είναι εύκολο το ματς για τον Αρη, όμως οφείλει να βρει τις λύσεις και για να κερδίσει. Οι "κίτρινοι" οφείλουν να ανεβάσουν την απόδοσή τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να το βράδυ της Κυριακής να έχουν κάνει την πρώτη τους νίκη.

Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αναπόφευκτα θα αρχίσει η μουρμούρα. Η κουβέντα που θα ανοίξει θα μοιάζει με την περσινή. Θα αρχίσουν οι δεύτερες σκέψεις και θα αρχίσουν πολλοί να νιώθουν ανασφαλείς. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, έτσι είναι ο Άρης. Ο κόσμος δεν έχει άλλη υπομονή. Αλλά και δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον κόσμο αν συμπεριφερθεί έτσι, στην περίπτωση που η ομάδα δεν κερδίσει την Καλλονή... 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: