Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ζητείται… Εθνική άμυνα!

Δεύτερο «καμπανάκι» για την Εθνική, που μετά από την ΠΓΔΜ έχασε και από τη Βοσνία στο Ουλμ με 90-84. Κάκιστη και πάλι αμυντικά η ελληνική ομάδα. Πρώτοι σκόρερ Ζήσης και Παπανικολάου με 14π.

Ζητείται… Εθνική άμυνα
Ένα ακόμη «χαστούκι» δέχτηκε η Εθνική. Η ήττα από την ΠΓΔΜ την Παρασκευή αποδείχτηκε πως δεν ήταν μία κακή παρένθεση, αφού παρουσιάζοντας τα ίδια τεράστια αμυντικά προβλήματα έχασε και από τη Βοσνία, με 90-84, στον δεύτερο αγώνα της για το τουρνουά του Ουλμ προβληματίζοντας με την εικόνα της μόλις έντεκα μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.

Όπως και στον πρώτο αγώνα επί γερμανικού εδάφους, το ελληνικό συγκρότημα είχε καλή επιθετική παρουσία, αλλά ό,τι καλό έφτιαχνε μπροστά το κατέστρεφε με τα μεγάλα κενά του στο δεύτερο μισό του παρκέ. Η τριάδα Τελέτοβιτς (27π.), Τζέντοβιτς (19π.) και Ράιτ (18π.) σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο εκθέτοντας την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι.

Τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής στο τουρνουά του Ουλμ θα είναι την Κυριακή η Γερμανία (15:30).

Ο Παπανικολάου έδωσε λύσεις

Η Εθνική άρχισε τον αγώνα με Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση. Πέτυχε μεν τους πρώτους τέσσερις πόντους του αγώνα, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε οκτώ αναπάντητους, ενώ οι Βόσνιοι ξέφυγαν με επτά (12-19) μετά από εξίμισι λεπτά αγώνα. Ο Αντρέα Τρινκιέρι αντικατέστησε σταδιακά όλη την πεντάδα ρίχνοντας στη μάχη Σλούκα, Μπράμο, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Μαυροκεφαλίδη. Η ελληνική ομάδα κατάφερε βελτιώνοντας την άμυνά της και με πρώτο σκόρερ τον Παπανικολάου με 9π. να κλείσει το δεκάλεπτο με 22-21.

Αχ αυτή η άμυνα…

Η πεντάδα των Σλούκα, Μπράμου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο για την Εθνική. Ο πλουραλισμός στην επίθεση ήταν το μεγάλο ατού της «επίσημης αγαπημένης», που όμως δεν είχε αντίδοτο στον ασταμάτητο Τελέτοβιτς που έκλεισε το ημίχρονο με 19 πόντους και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Πρίντεζης και Σπανούλης από τη δική τους πλευρά φρόντισαν, ώστε το ημίχρονο να κλείσει με ελληνικό προβάδισμα, 48-45. Η Εθνική είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αυτή τη φορά σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην ΠΓΔΜ καλά ποσοστά (13/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα), αλλά πολλά προβλήματα στην άμυνα, όπου επέτρεπε στους αντιπάλους να πυροβολούν από τα 6,75μ. με 7/12.

Ίδια εικόνα…

Με Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούση έκανε την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος το ελληνικό συγκρότημα. Προηγήθηκε με 53-49 με τρίποντο του «Κάι», αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ του ίδιου παίκτη επέτρεψε στη Βοσνία να περάσει μπροστά (53-55). Ο ορεξάτος Ζήσης ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα (65-65) και η Εθνική κρατώντας τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι για τρία λεπτά ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με πέντε, 71-66.

Μια από τα ίδια

Τίποτα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα σκόραρε αφειδώς μπροστά (78-73), αλλά όσο… έμπαζε πίσω ήταν αδύνατο όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά και να παραμείνει σταθερά μπροστά. Οι Βόσνιοι δύο λεπτά πριν το τέλος πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (82-87) και υπερασπίστηκαν την πρωτοπορία μέχρι τέλους. Και πάνω που κάποιος πίστευε πως τα πράγματα δεν γίνονταν χειρότερα, ήρθε και ένα χτύπημα στην τραυματισμένη μύτη του μασκοφόρου Καϊμακόγλου στο τελευταίο λεπτό για να «δέσει» το… γλυκό.

Δεκάλεπτα: 22-21, 48-45, 71-69, 84-90.

Ελλάδα: Ζήσης 14, Σπανούλης 8, Παπανικολάου 14, Μαυροκεφαλίδης 11, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 12, Μπράμος 7, Πρίντεζης 13, Σλούκας 3, Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Περπέρογλου.

Βοσνία: Μάσιτς 3, Στιπάνοβιτς 4, Σούταλο 8, Ράιτ 18, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 3, Κικάνοβιτς 2, Τελέτοβιτς 27, Τζέντοβιτς 19, Σινάνοβιτς 4, Πάσαλιτς.

*Φώτσης και Κατσίβελης έμειναν εκτός δωδεκάδας για την Εθνική.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: