Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ο Μίτσελ στον «Τηλεκύβο»...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τα between the lines μηνύματα του Μαρινάκη στον Μίτσελ που μπορεί να βλέπει ήδη την κλεψύδρα ανάποδα...
Πόσες πιθανότητες έχει ο Μίτσελ για να συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού; Μετά τα όσα προηγήθηκαν και τη σημερινή επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, αν η απάντηση έβγαινε απόψε στον «Τηλεκύβο» (έλα τώρα που δεν ξέρεις το πιο σουρεάλ τηλεπαιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης...) θα ήταν κάπως έτσι: Μ Ε Ν Η Δ. Άντε να ήταν κι έτσι: Κ Ι Μ Α Α
Αλλά ρεαλιστικά, ο Ισπανός χαιρέτησε ήδη. Αν θα καθίσει με τον Ατρόμητο, μετά τον Ατρόμητο ή στο πρώτο παιχνίδι του Champions League, δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Εδώ δεν ψάχνει απλά νίκη και θέαμα, όπως λένε τα ρεπορτάζ, αλλά ένα θαύμα. Θα διαβάσατε προφανώς τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλο Μέσο πρόταξε τη δήλωσή του «Σας πιστεύω» που απηύθυνε στους παίκτες κι άλλο την απαίτηση του Μαρινάκη «να είμαστε μια γροθιά». Αν κάποιος θεωρεί σωστή ή λανθασμένη την παρέμβαση, μικρή σημασία έχει. Διότι η ουσία ήταν αλλού.
Όλα τα λεφτά ήταν... ανάμεσα στις γραμμές. Εκεί όπου ουσιαστικά ο Μίτσελ ένιωσε... πόσο κοντά έχει πλησιάσει στη γκιλοτίνα.
Δώστε βάση σε κάτι: Όσα διαβάσατε δεν ήταν αποτέλεσμα διαρροών από παίκτες που τα είπαν σε δημοσιογράφους κ.ο.κ.. Όχι! Δημοσιεύτηκαν στο επίσημο site της ΠΑΕ ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
Ο Μαρινάκης, που συνοδευόταν από Ισά και Καρεμπέ, αρχικά αναφέρθηκε στον ρόλο τους και στο πόσο πολύ πιστεύει σε αυτούς. Στη συνέχεια εξήγησε στους ποδοσφαιριστές ότι πιστεύει και στη δική τους αξία. Για τον Μίτσελ ούτε κουβέντα... Κανείς δεν είχε τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή... Από τις 565 λέξεις της ομιλίας του προέδρου της ΠΑΕ, δεν υπάρχει ούτε σε μία η λέξη «Μίτσελ» ή «προπονητής». Σαν να μην ήταν εκεί, ας πούμε... Σαν να ήταν αντικείμενο σε διαφημιστικό του «Azax».
Για την ακρίβεια, για κακή τύχη του Μίτσελ υπήρχε μια αναφορά. Εκεί που αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη προς τους ποδοσφαιριστές: ««Πιστεύω πολύ σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι όταν δέσει η ομάδα και όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει και με τα συστήματα που σας ταιριάζουν, θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε».
Όταν δέσει η ομάδα, όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει, όταν παίξετε με τα συστήματα που σας ταιριάζουν. Δηλαδή όταν φύγει ο Μίτσελ... Εκτός αν ως τότε έχει δείξει «ειλικρινή μεταμέλεια», με πράξεις (επιλογές παικτών και τακτικής) που συνδυαστούν με νίκες, πολλά γκολ και δεκάδες ευκαιρίες. Κι όλα αυτά μαζί και συνεχόμενα. Ε, καλύτερα να παίξει στον «Τηλεκύβο» που έχει περισσότερες πιθανότητες...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: