Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Είναι φαβορί και στην άδεια Τούμπα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος, πάει κόντρα στο ρεύμα, πιστεύει ότι η “κεκλεισμένων των θυρών” ρεβάνς είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης...  
Οι περισσότεροι από τους... άπειρους, όπως τους χαρακτηρίζει ο ελληνικός Τύπος ποδοσφαιριστές της Σάλκε έχουν παίξει τρεις τέσσερις φορές ο κάθε ένας, κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της Σάλκε, την Ντόρτμουντ σε γήπεδο που... κοχλάζει από 80 χιλιάδες θεατές!
Οι... άπειροι ποδοσφαιριστές της Σάλκε, έκαναν περίπατο στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι στο Καραϊσκάκη, όπως δεν είχαν κανένα πρόβλημα και στο Εmirates των 60 χιλιάδων θεατών.
Αν συνεχίσω θα παραθέσω τουλάχιστον 20 διαφορετικά γήπεδα ανά τον κόσμο στα οποία οι... άπειροι παίκτες της Σάλκε έχουν παίξει παρουσία 30, 40, 50 ή και 80 χιλιάδων “εχθρικών” οπαδών και δεν κατάλαβαν τίποτα.

Οσο κι΄αν ψάξω αποκλείεται να βρω ούτε έναν παίκτη, άπειρο ή έμπειρο της Σάλκε που να έχει παίξει ένα τόσο κρίσιμο και καθοριστικό ματς, παρουσία 25 χιλιάδων... καθισμάτων σε μία τόσο παράξενη και παγωμένη ατμόσφαιρα...

Ας το δω όμως και από την... ανάποδη. Ο ΠΑΟΚ παίρνει ένα εντυπωσιακό 1-1 στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ και έχει τη ρεβάντς στην Τούμπα, η οποία σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο θα... έλιωνε τα πιτσιρίκια του Αγιαξ. Η ρεβάνς ξεκινάει, η Τούμπα, κοχλάζει ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 και μετά έρχονται τα... πιτσιρίκια και βάζουν και ένα και δύο και τρία γκολ στη σειρά και... πάπαλα! Ούτε εκεί έπιασε το κόλπο, ούτε την Τρίτη θα έπιανε. Κανείς δεν κέρδισε με τον κόσμο...

Το ότι η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Σάλκε θα γίνει στην άδεια Τούμπα, για μένα λοιπόν δεν είναι πρόβλημα. Ισα ίσα μπορεί να αποδειχτεί και πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε ας πούμε να ανοίξει το σκορ η Σάλκε την Τρίτη. Δεν συμβαίνει τίποτα, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το παιχνίδι του. Σκεφτείτε τώρα να άνοιγε η Σάλκε το σκορ σε γεμάτη Τούμπα. Η πίεση από τον κόσμο που θα ήταν τεράστια ακόμη και στην πρώτη λάθος μεταβίβαση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην επηρέαζε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το “αν η Τούμπα ήταν γεμάτη, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη περάσει” κατά την άποψη μου είναι μία καραμέλα, που δεν είναι καν γλυκιά και το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να λειτουργήσει σαν άλλοθι σε περίπτωση αποκλεισμού...

Πάμε και στο αγωνιστικό σκέλος της ρεβάνς τώρα. Θα σας θυμίσω, πρώτον ότι εδώ έγραψα, ότι ο ΠΑΟΚ πολύ, πάρα πολύ δύσκολα θα περάσει τη Μέταλιστ και δεύτερον ότι πάλι εδώ έγραψα, ότι οι πιθανότητες να κλέψει την πρόκριση από την Σάλκε ήταν πολλές, διότι πίστευα ότι σίγουρα θα σκοράρει στο πρώτο ματς στη Γερμανία.

Η άποψη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ πλέον είναι φαβορί. Φαβορί γιατί με το αποτέλεσμα που πήρε στο Γκελζερκίχεν, η Σάλκε είναι αναγκασμένη να παίξει στην Τούμπα, όπως έπαιξε και εντός έδρας. Δεν έχει να υπερασπιστεί κάτι και πρέπει να νικήσει. Βολικότερο σενάριο από αυτό για τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να υπάρξει.

Ναι η Σάλκε είναι ποιοτικότερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, να έχει καλύτερους παίκτες ακόμη κι' αν εκτός του Χούντελααρ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου απουσιάσει από τη ρεβάνς και ο Φαρφάν. Ομως είναι μία ομάδα σε πολύ κακό φεγγάρι, με πολύ κακή ψυχολογία και πολύ μεγάλη πίεση. Αγωνιστικά είναι μία ομάδα που έχει τεράστιο πρόβλημα να βρει το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην πολύ επιθετική φιλοσοφία και λογική της με την απαραίτητη ανασταλτική λειτουργία. Εχει έναν μέτριο και εντελώς άπειρο προπονητή και έχει απέναντί της πέραν όλων των άλλων να αντιμετωπίσει και το... φάντασμα του Στέφενς.
Πολλά για να μπορέσει να τα διαχειριστεί νομίζω. Φυσικά και δεν τέλειωσε τίποτα, φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε, φυσικά και θέλει πολύ κόπο και κυρίως τρόπο η ρεβάνς. Αλλά έτσι όπως έχουν κυλήσει όλα νομίζω ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να κάνει και την υπόλοιπη μισή δουλειά και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Οταν το κάνει συζητάμε για τα οφέλη και την αλλαγή μεγέθους του. Μέχρι τότε, ας περιμένουμε να συμβεί!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: