Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η... απάντηση των Αγγελόπουλων!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το τι πρέπει να κάνουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ώστε να «απαντήσουν» στον Θανάση Γιαννακόπουλο.  
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επέστρεψε το... γάντι στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος καλείται να απαντήσει. Οχι με λόγια πλέον, ούτε με τραγούδια, αλλά με πράξεις. Και όχι μόνος του φυσικά, αλλά μαζί με τον αδελφό του Γιώργο.
Ετσι είναι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Να προχωρήσουν άμεσα οι ερυθρόλευκοι στο ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων, ώστε να δείξουν ότι η ομάδα τους θα παραμένει δυνατή και την επόμενη σεζόν. Διότι τούτη τη στιγμή, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αφήσει πίσω το χαμένο πρωτάθλημα και αγωνιά για ένα πράγμα: για τη διατήρηση του βασικού κορμού των πρωταθλητών Ευρώπης. Η Ευρωλίγκα και η προοπτική του τρίτου σερί τίτλου, εξιτάρει κάθε οπαδό που αγαπάει το τμήμα μπάσκετ.
Από την ημέρα που έγινε ο τελευταίος τελικός κάθε λογής σενάρια έχουν ακουστεί και γραφτεί. Βέβαια τα ρεπορτάζ είχαν ήδη αρχίσει μετά από το φάιναλ φορ στο Λονδίνο, αλλά μέχρι την περασμένη Τετάρτη μόνο το πρωτάθλημα τους απασχολούσε όλους. Πλέον, η αγωνία αλλά και η ανησυχία αφορά στο μέλλον του Ολυμπιακού.
Τι απασχολεί περισσότερο τον κόσμο; Κυρίως το θέμα της παραμονής του Βασίλη Σπανούλη και του Κάιλ Χάινς και κατά δεύτερο λόγο η ανανέωση του συμβολαίου με τον Εϊσι Λο. Από κάθε άποψη, προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό είναι ο Σπανούλης και ο Χάινς, δύο παίκτες που η αντικατάστασή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οχι ότι ο Λο δεν είναι σπουδαίος γκαρντ, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο εύκολο να καλυφθεί το κενό του, αν και εφόσον δημιουργηθεί.
Είναι, λοιπόν, σαφές. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα τις δύο συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν χωρά σίριαλ σε καμία απ' αυτές τις περιπτώσεις, ο δρόμος είναι... μονόδρομος. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κάνει προτάσεις παραμονής και στους δύο, πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα το θέμα. Να δώσει την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι θεωρούν τούτο το καλοκαίρι πιο δύσκολο ακόμα και από του 2011. Εννοείται πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2013, τα λεφτά δεν περισσεύουν σε κανέναν τομέα, αλλά την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα. Να ενισχυθεί και να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά.
Για τον Ολυμπιακό το βασικό να είναι να κρατήσει τον Σπανούλη και τον Χάινς. Μετά δεν θα χρειαστούν πολλά πράγματα. Πινελιές που θα βελτιώσουν την ομάδα. Δίχως να υπάρχει πια πίεση χρόνου. Με δυνατότητα να γίνει υπομονή ακόμα και για να πέσουν οι τιμές. Αν, δηλαδή, γίνουν οι δύο συγκεκριμένες ανανεώσεις, οι Αγγελόπουλοι τα πετυχαίνουν όλα. Δίνουν την καλύτερη απάντηση, κρατούν εγγυημένα σε υψηλό επίπεδο τον Ολυμπιακό και αγοράζουν... χρόνο για τις επόμενες κινήσεις. Αλλιώς...
πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: