Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ερώτηση «φωτιά» για τη μετάδοση του τελικού!!

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα ζητά ενημέρωση για την παραχώρηση του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον ΣΚΑΪ και τη συμφωνία της ΕΡΤ με την Κινεζική Τηλεόραση, η οποία και ακυρώθηκε. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει με ερώτηση της προς τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα ενημέρωση για την παραχώρηση του αγώνα Ολυμπιακός ΠΑΟ στον ΣΚΑΪ και τη συμφωνία της ΕΡΤ με την Κινεζική Τηλεόραση, η οποία και ακυρώθηκε.
Η ερώτηση συνοδεύεται από αίτημα για την κατάθεση εγγράφων.
Συνάμα, χαρακτηρίζει τη «σπουδή» της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ «ύποπτη» και «υποκριτική», καταγγέλλοντας την «παράδοση σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνιών και δικαιωμάτων προβολών με ζημία της εταιρείας».
«Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε. Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων. Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών», επισημαίνει η βουλευτής, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Όπως υπενθυμίζει η κ. Σακοράφα, η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε αγοράσει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων μπάσκετ Α1 κατηγορίας για την ανάδειξη πρωταθλητή και στις 11 Ιουνίου θα προβαλλόταν ο αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ενώ είχαν ήδη κλειστεί διαφημίσεις ύψους 180.000 ευρώ με περιθώριο χρόνου να κλειστούν κι άλλες.
Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί μεταξύ άλλων από τους κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου να διευκρινίσουν «ποια είναι η συνολική οικονομική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε. από την μη μετάδοση του αγώνα του Final 4 (λογικά εννοεί της Α1) με δεδομένο ότι ήδη είχε κλειστεί συμφωνία διαφήμισης ύψους 180.000 ευρώ» καθώς και «ποιος και με ποιο τρόπο διαπραγματεύτηκε την συγκεκριμένη σύμβαση και προσδιόρισε, αν προσδιόρισε, το ύψος της όποιας αποζημίωσης.
«Ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει»
Σε επιστολή που απέστειλε παράλληλα προς τον υπουργό Οικονομικών με αιχμή την προειδοποίησή του προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ. η κ. Σακοράφα χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» κατά του κ. Στουρνάρα.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής χαρακτηρίζει «υποτακτικό των χρηματοπιστωτών» τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι «φασίζουσες πρακτικές» βρίσκονται «σε πλήρη αντιστοιχία με την πολιτική την οποία εφαρμόζει».
«Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε και εφαρμόζετε πολιτική καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας τη Βουλή. Εδώ και ένα χρόνο διοικείτε με φιρμάνια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντιμετωπίζοντας τους βουλευτές σαν περιττούς και τους πολίτες σαν υπηκόους τριτοκοσμικής Μπανανίας», σημειώνει η κ. Σακοράφα.
«Η κυβέρνησή σας έβαλε λουκέτο στην ενημέρωση. Έβαλε γύψο στη δημοκρατία. Έβαλε σε μια μέρα 3.000 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας», συνεχίζει η επιστολή.
«Εσείς προσωπικά δεν νομιμοποιείστε να μιλάτε για νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα. Εσείς και η κυβέρνησή μας κλείσατε μέσα σε ώρες το μοναδικό νόμιμο σταθμό στην Ελλάδα. Ευθέως λοιπόν κύριε Στουρνάρα σας λέγω ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει. Και δεν περνάει γιατί είναι κούφιος», καταλήγει η βουλευτής.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: