Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ορφανός: «Υποστολή στο κομμάτι των στόχων»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κώστας Ορφανός.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μια καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι υπάρχει μια υποστολή στο κομμάτι των στόχων. Ενώ υπήρχε ενθουσιασμός από τις δηλώσεις του Σαββίδη τον προηγούμενο χρόνο με τον πήχυ να ανεβαίνει ψηλά, τώρα πάμε σε μια άλλη λογική, αυτήν του συμμαζέματος, η οποία, όμως, είναι το άλλο άκρο. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι ο Σαββίδης δείχνει μια διάθεση να φέρει παίκτες που θα προσφέρουν σε ψηλότερο επίπεδο, ωστόσο, έχουμε διαπιστώσει πολλά μου μας στενοχωρούν γιατί δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλει ο κόσμος για τον ΠΑΟΚ».

Για την αιτία που συμβαίνει αυτό: «Η μία εξήγηση είναι πως επειδή πέρσι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα χωρίς να επιτευχθούν οι στόχοι, φέτος αποφάσισε να πάρει παίκτες σε μία λογική άλλων ομάδων και μέσα από αυτούς να πορευθεί ο προπονητής παίρνοντας το καλύτερο από αυτούς. Οι προπονητές, όμως, δεν είναι θαυματοποιοί. Ένας καλός προπονητής μπορεί να δημιουργήσει μια καλή ομάδα μέσα από έμπειρους παίκτες, δεν μπορεί, όμως, να κάνει θαύματα».

Για το ποιοι ευθύνονται: «Η ευθύνη βαραίνει τους ανθρώπους που κάνουν τις κινήσεις. Αν δεν έχεις το μυαλό σου πως ο Στοχ δεν μπορεί να παραμείνει, πως ο Λούκας θέλει να φύγει ή ότι δεν μπορείς να πάρεις το Νάτχο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αιφνιδιαστείς. Ακόμη και οι περιπτώσεις Λίνο και Βούκιτς μπορούσαν να προβλεφθούν. Κι αν για το Λίνο υπάρχει ο Ρατς που αποκτήθηκε, για τον Βούκιτς ο καθένας θα μπορούσε να εκτιμήσει πως δεν θα γινόταν η ανανέωση με τα χρήματα που ζητούσε σε αυτήν την ηλικία».

Για την παρουσία Ρατς, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλου στις θέσεις των αριστερών μπακ, ενώ υπάρχουν κενά σε άλλες θέσεις: «Για αυτό λέω ότι προφανώς γίνονται λάθος εκτιμήσεις. Αν πέρσι αποφάσιζε για όλα αυτά ο Τσιστιακόφ και φέτος το κάνουν ο Βρύζας με τον Αναστασιάδη περιμένοντας την έγκριση Σαββίδη, υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Ο Άγγελος προσπαθεί να δει όλο το ρόστερ και να διαπιστώσει πού μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε παίκτη ακόμη και σε θέσεις διαφορετικές από τις φυσικές τους. Σε ένα σχεδιασμό ομάδας αυτό πρέπει να συμβαίνει μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη και όχι σαν βασική επιλογή».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: