Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο αντιΚάμπελ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Κάμπελ στην επίθεση του Ολυμπιακού. Διευκρινίζω ευθύς εξ αρχής ότι δεν έχω κάποια πληροφορία, εκτίμηση κάνω: δεν πιστεύω ότι ο εξτρέμ που θα πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι κάποιος στιλ Άμραμπατ η, Μπόγιαν. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν το πολυπιστεύω.
Όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες κι οι δύο-και τους ξέρει κι ο Μίτσελ, κάτι σημαντικό. Αλλά υπό την έννοια ότι κι οι δύο αυτοί παίκτες είναι δεξιοπόδαροι. Κι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει μόνο δεξιοπόδαρους, που μπορούν να παίξουν στα πλάγια της επίθεσης: Φουστέρ, Ντοσεβί, Κολοβός, Βλαχοδήμος, Γκαζαριάν, Κατάϊ, Σάλιακας. Κανείς από αυτούς δεν είναι αριστεροπόδαρος.
Αριστεροπόδαρος είναι ο Κάμπελ, που μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό-αν και μέχρι να υπογράψει κάπου, εγώ θα δίνω έστω λιγοστές πιθανότητες να συνεχίσει με τα ερυθρόλευκα…
Λογικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα έχει πρώτη επιλογή κάποιον αριστεροπόδαρο πλάγιο κυνηγό. Σαν αντιΚάμπελ. Να μπορεί να παίζει και αριστερά, αλλά και (με το ανάποδο πόδι) δεξιά. Όπως είχε π.χ. η ομάδα τους Κάμπελ και Βάϊς (και μετά Πέρεζ). Η, παλιότερα τους Μιραλάς και Ριέρα.
Βεβαίως, άμα είναι δύο καλοί δεξιοπόδαροι, που όμως να μπορούν να παίξουν και στις δύο πλευρές, δεν θα μας…χάλαγε. Όπως π.χ. έπαιζαν ο Μιραλάς κι ο Αμπντούν, δεξιοπόδαροι κι οι δύο. Όμως, για λόγους ισορροπίας, θεωρώ ότι προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι να πάρει ένα αριστεροπόδαρο. Π.χ. τον Σουηδό Ντουρμάζ, με αυτή τη λογική, θα τον έβλεπα.
Όπως, από τους παίκτες που στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό, αντιΚάμπελ θα ήταν ο Ριάντ Μπουντεμπούζ. Ο Αλγερινός διεθνής (16 φορές) , 24 στα 25 χρόνια, κλασικός αριστεροπόδαρος, που βολεύεται όμως να παίζει πιο καλά από δεξιά. Με έξοχη σέντρα, επιδέξια ντρίμπλα, καλά στημένα, επικίνδυνο σουτ, βιρτουόζος, αλλά και με μαχητικό πνεύμα.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει να πάρει τον άσο της Μπαστιά, έχοντας ο Μίτσελ και την εμπειρία της σχέσης του με δύο άλλους Αλγερινούς (Τζιμπούρ, Αμπντούν). Δεν ξέρω και τι χαρακτήρας είναι-ο Μοντέστο θα ξέρει σίγουρα, καθότι συμπαίκτες στην Κορσική. Απλά λέω ότι είναι ένα τέτοιο στιλ αντιΚάμπελ. Όπως υπάρχουν ασφαλώς και πολλοί άλλοι τέτοιοι.
Κάποτε υπήρχε μία σκέψη για τον Ιμπραίμ Σισοκό, τον αριστεροπόδαρο Αφρικάνο κυνηγό της Βόλφσμπουργκ, που είχε περάσει μία σεζόν από τον Παναθηναϊκό-κι εγώ τον έχω σε εκτίμηση-, αλλά δεν νομίζω ο Ολυμπιακός να πάει για τέτοια λύση.
Παρεμπιπτόντως, για τον αριστερό μπακ Μαζουακού, που μπορεί να είναι η έκπληξη για τη θέση του έξω αριστερά, ακούω από Γαλλία μεριά ότι ο Ολυμπιακός τον έχει κλείσει με 300 χιλ. Ευρώ στη Βαλενσιέν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: