Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ώρα μηδέν για τον Πουλίδο!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το... σίριαλ της μεταγραφής του Πουλίδο στον Ολυμπιακό και τα δεδομένα της υπόθεσης. 
Θα μπορούσε να είναι μια χαρά καθημερινό σίριαλ. Και μάλιστα... Μεξικάνικο, που όπως και να το δεις έχει και την τεχνογνωσία. Είναι όμως η ιστορία μιας μεταγραφής που έχει περάσει από σαράντα κύματα για τον Ολυμπιακό. Μια υπόθεση που σήμερα Πέμπτη, θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι η ώρα που θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά ισχύει με τον Άλαν Πουλίδο...
Θα έρθει στην Ελλάδα ο 23άχρονος επιθετικός; Θα μπει στο αεροπλάνο, για την πτήση που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στην καριέρα του; Ή θα προκύψει πάλι κάτι... άλλο; Γιατί προς το παρόν όλο το... άλλο είναι που κερδίζει. Πάντα κάτι γίνεται, και ο νεαρός δεν λέει να αποχωριστεί το Μοντερέι.
Για να κάνουμε μια σύντομη «σούμα». Ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει τον Πουλίδο για τέσσερα χρόνια. Αυτό συνέβη τέλη Μαΐου στη Ρώμη. Ο παίκτης πήγε εκεί με τον πατέρα του, αλλά και με τον μάνατζερ του πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου ανήκει στους Πειραιώτες. Η Τίγκρες δεν αποδέχεται όμως ότι είναι ελεύθερος. Επιμένει ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Έστειλε μάλιστα και ένα σχετικό έγγραφο. Ένα αντίγραφο συμβολαίου, το οποίο ειδικοί γραφολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πλαστογραφημένο.
Ο Πουλίδο έχει πάει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικό, πριν από το Μουντιάλ.
Έχει πάρει το κανονικό συμβόλαιο και με τη βοήθεια του Ολυμπιακού, έχει βάλει μια σειρά από δικηγόρους προκειμένου να αποδείξει το δίκιο του. Πρόσφατα μάλιστα στο Μεξικό ταξίδεψε ο Χουάνχο Λορένθο, μαζί με μια Ελληνίδα δικηγόρο που θεωρείται «εξπέρ» σε τέτοιες υποθέσεις. Συναντήθηκαν λοιπόν με τους εκεί δικηγόρους, ενημερώθηκαν για όλα και επέστρεψαν με τη βεβαιότητα ότι το πράγμα κυλά ομαλά. Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι έχουν ενημερώσει τον Πουλίδο ότι θέλουν να είναι εδώ μαζί με τους άλλους διεθνείς. Αύριο Παρασκευή είναι η πρώτη στον Ρέντη για Μανωλά, Χολέμπας, Μανιάτη, Σάμαρη. Μέχρι το Σάββατο λοιπόν θα πρέπει και εκείνος να είναι εδώ.
Ποιο είναι το θέμα τώρα; Ότι ο 23άχρονος για κάποιο λόγο μόνο...  διάθεση να «σπάσει» τους δεσμούς με την Τίγκρες δεν δείχνει. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε στο αθλητικό της κέντρο για να κάνει προπόνηση μόνος του. Το Σάββατο πήγε στο γήπεδο και κάθισε μαζί με τους οπαδούς για να την παρακολουθήσει στον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ. Και μέσω του ατζέντη του, έχει ενημερώσει τον Ολυμπιακό ότι έχει κάνει ήδη ένα πρώτο ραντεβού με την διοίκηση για να λυθεί «φιλικά» η όλη η ιστορία. Είχε πει μάλιστα ότι το ίδιο θα έκανε και ξημερώματα Τετάρτης. Ότι θα έκανε την τελική επαφή και ουσιαστικά θα έφευγε ελεύθερος για την Αθήνα. Ξημερώματα Τετάρτης όμως ήταν μαζί με την Εθνική ομάδα, στο Μεξικό Σίτι καλεσμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είπε λοιπόν ότι το διαβόητο ραντεβού μεταφέρθηκε και θα γίνει ξημερώματα Πέμπτης.
Έλα όμως που γύρω στα μεσάνυχτα προέκυψε νέα δήλωση του προέδρου της Τίγκρες. Και αυτή κάθε άλλο παρά... του αποχωρισμού μπορεί να θεωρηθεί. «Ο Άλαν είναι μαζί μας. Ήδη μιλήσαμε μαζί του, είναι ήρεμος και με πολύ όρεξη να συνεχίσει να προοδεύει. Όλοι μας οι παίκτες ξέρουν ότι ο ανταγωνισμός είναι για να βελτιώνονται και ήδη μιλήσαμε για αυτό με τον Άλαν. Είναι πολύ ενθουσιώδης και θέλει να κάνει μια ακόμα καλή σεζόν, ήδη τα είπαμε μαζί του και είναι ήσυχος, είναι με την Τίγκρες. Αν θα μείνει τελικά; Ποτέ δεν έφυγε, είναι μαζί μας, έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας. Ο κόσμος μας πρέπει να ξέρει ότι ο Άλαν έχει συμβόλαιο και εμείς δεν βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για πώληση παικτών μας» δήλωσε ο Αλεχάνδρο Ροντρίγκες. Και πάνω-κάτω τα ίδια είχε πει και ο προπονητής της ομάδας, πριν από λίγες ημέρες. Άντε να δούμε λοιπόν τι ακολουθεί.
Για να είμαστε δίκαιοι ο Ολυμπιακός και καμία ευθύνη δεν έχει σε όλο αυτό, και την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη έχει προσφέρει στον παίκτη. Ελεύθερος του προτάθηκε, ελεύθερος υπέγραψε. Αν για κάποιο λόγο ο παίκτης αποφασίσει ότι άλλαξε γνώμη τότε με μια επιστολή των Ερυθρόλευκων στην FIFA ο Πουλίδο ξεχνάει το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Μέχρι να... ξεμπλέξει η υπόθεση με τα δύο συμβόλαιο. Αυτό όμως δεν είναι το... ζητούμενο. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να βάλουν στο ρόστερ τους, έναν ποδοσφαιριστή που εξ αρχής έχουν επιλέξει. Που περιλαμβάνεται στο πλάνο του Μίτσελ. Αν λοιπόν ο παίκτης μπει στο αεροπλάνο, αν το αργότερο ως το Σάββατο είναι εδώ, αν έστω συναντήσει από Δευτέρα τους Ερυθρόλευκους στις ΗΠΑ τότε όλα καλά. Αν όχι; Τότε η περσινή ιστορία του Μπόατενγκ θα μοιάζει... παιχνιδάκι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: