Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Θα μπορούσε να υπάρχει το περιτύλιγμα!!

Από την Ολλανδία ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ και το πως θα μπορούσε οι άνθρωποι του να το «επικοινωνήσουν» καλύτερα! 
Στον ΠΑΟΚ είναι γεγονός πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν σε έξυπνο βαθμό αυτό που κάνουν. Όμως όταν δεν έχεις στελέχωση και όταν η καθημερινότητα σε παρασέρνει, αφήνεις στην άκρη πράγματα που στο μυαλό σου δείχνουν ασήμαντα την ώρα που τρέχεις να καλύψεις τρύπες.
Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, προσπαθεί να στήσει μία ομάδα από μηδενική βάση γιατί οι προηγούμενες απέτυχαν.
Επέλεξε έναν προπονητή που δεν θα πιέσει για υπερβολές, ξέρει τον σύλλογο και ξέχωρα αν έχει συμπάθειες και αντιπάθειες, έχει την υπομονή να δουλέψει με τους μικρούς.
Το θέμα όμως είναι πως οι μικροί από μόνοι τους δουλειά δεν κάνουν. Χρειάζεσαι και άλλα παιδιά με φιλοδοξίες και να το επικοινωνήσεις.
Ένα όμορφο σενάριο αφορά την υπόθεση Φορτούνη και μια τριάδα που σκέφτηκα στα χαφ με τον Κάτσε 6άρι και 8άρια τον Τρικαλινό και τον Γκολάσα. Ο Φορτούνης αργά ή γρήγορα θα πάρει την απόφασή του όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πληρώσει την Κειζερλάουτερν και ο Ολυμπιακός να εγγυηθεί συμμετοχές. Αν πχ πάει στον Ολυμπιακό, είναι σα να βάζει τέλος στη καριέρα του αφού μετά από μία χρονιά σχεδόν ανενεργή, μία δεύτερη μπορεί να αποβεί καταστροφική.
Στον ΠΑΟΚ έχει τον χώρο να πάρει συμμετοχές και να παίξει σύμφωνα με τα στοιχεία του. Και για εμένα ο Φορτούνης είναι ένα σύγχρονο 8άρι από αυτά που σε βάθος χρόνου μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα μιας ομάδας. Όπως και ο Γκολάσα.
Ο Ισραηλινός έχει στοιχεία και αυτός, όμως δεν μπορείς να πιέσεις καταστάσεις για να στα βγάλει άμεσα. Άλλο πρωτάθλημα αυτό που αγωνιζόταν, άλλο αυτό που αγωνίζεται τώρα. Είχε και αποχή, όπως και ο Φορτούνης για μεγάλο διάστημα πέρυσι.
Αν όμως έχει τον χρόνο του αυτός, ο Φορτούνης και με τον Κάτσε, ο ΠΑΟΚ θα έχει μία τριάδα που τα τρεξίματά της και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά συν την ηλικία, δεν θα την έχει κανείς στην Ελλάδα. Σε βάθος όμως διετίας. Όχι τώρα. Και αυτό, σε συνάρτηση με πολλά άλλα, μπορεί να βγει ο ΠΑΟΚ να τα πει, να τα αναλύσει και να πείσει το κοινό του αλλά και την κοινή γνώμη που παραδοσιακά βλέπει με συμπάθεια τέτοιου είδους εγχειρήματα.
Σήμερα αναμένεται να κλείσουν άλλοι δύο παίκτες αναμένοντας την τελική απόφαση του Φορτούνη, στη μεσοεπιθετική γραμμή και μάλιστα ο ένας είναι αγορά και ο άλλος ελεύθερος. Και οι δύο παίζουν πλευρά της επίθεσης αλλά και άξονα και εφόσον γίνουν οι δύο αυτές μεταγραφές, συν τον Φορτούνη κάτι γίνεται στις γραμμές που ο ΠΑΟΚ πονάει.
Είναι σαφές πως οι στόπερ είναι τελευταία προτεραιότητα, αφού εκεί κουτσά στραβά θα βγει άκρη αρχικά. Μετά τι γίνεται είναι το θέμα και ένας κεντρικός αμυντικός υψηλού επιπέδου είναι χρήσιμος.
Καταλήγοντας λοιπόν, εμένα δεν θα με χαλούσε να μου πει κάποιος πως στήνουμε μία ομάδα που σε δύο χρόνια θα παίζει σε μία πολύ υψηλή ταχύτητα και ένταση, με κορμό τους Γλύκο, Κίτσιου, Κάτσε, Γκολάσα, Φορτούνη, Κλάους, Κουλούρη, με κάποιους καλούς έμπειρους που θα συμβάλουν προς τη σωστή κατεύθυνση, κάποιους που θα αποκτηθούν τώρα σε ηλικίες παραγωγικές δηλαδή μεταξύ 22 και 26 ετών.
Και νομίζω πως αν το επικοινωνούσε σωστά ο ΠΑΟΚ, κανένας δεν θα είχε πρόβλημα, κυρίως γιατί θα περιμένει δημιουργικά την εκκαθάριση του Φαταούλ και της παρέας του από το προσκήνιο. Γιατί όσο υπάρχουν αυτοί, οποιαδήποτε επιχειρηματολογία περί υψηλών στόχων πέφτει στο κενό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: