Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Πάθος, ικανότητα και αντίληψη ο Στιλ!»

Ο Νταγκ Ο' Κιν, ρεπόρτερ της Barnsley Chronicle, σκιαγραφεί στο gazzetta.gr τον Λουκ Στιλ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.
Ο Νταγκ Ο' Κέιν ακολουθεί την Μπάρνσλεϊ εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι... εστί Λουκ Στιλ! Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του για τον Άγγλο τερματοφύλακα, που αποτελεί ουσιαστικά παίκτη του Παναθηναϊκό.
«Το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω για τον Λουκ Στιλ είναι η ικανότητά του στις αποκρούσεις. Έχει πολύ καλά αντανακλαστικά και κατά καιρούς μας έχει χαρίσει μεγάλες επεμβάσεις. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια, όχι 1-2, που έκανε 5-6 μεγάλες αποκρούσεις σε έναν ενενηντάλεπτο. Η καλύτερη σεζόν του στην ομάδα ήταν το 2012-13. Είχε μεγάλη σταθερότητα και έδειξε βελτίωση. Επίσης έπιασε και κάποια πέναλτι. Σε ένα παιχνίδι με τη Ρέντινγκ τον Αύγουστο του 2012 απέκρουσε δύο πέναλτι στο ίδιο ματς, δείχνοντας την ικανότητά του», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο Ο' Κιν.
Συνεχίζοντας τόνισε: «Το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπάρνσλεϊ ήταν για τον FA Cup το 2008, απέναντι στη Λίβερπουλ, όπου ήταν πραγματικά τρομερός. Σε τέτοιο ματς, με αντίπαλο τη Λίβερπουλ και κάνοντας ντεμπούτο. Δεν είναι και λίγο. Η ομάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη τότε, όταν κέρδισε και την Τσέλσι και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από την Κάρντιφ. Τότε ο Στιλ ήταν δανεικός από τη Γουέστ Μπρομ, αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους, ήταν σίγουρο ότι θα αποκτηθεί με μεταγραφή. Στην αρχή της επόμενης χρονιάς δυσκολεύτηκε, γιατί ο Γερμανός Χάιντζ Μίλερ που υπήρχε ήταν πολύ καλός. Μετά ωστόσο έφυγε και ο Στιλ ήταν αδιαμφισβήτητα ο πρώτος τερματοφύλακας». Ο Μίλερ έφυγε για τη Μάιντς, ανοίγοντας το δρόμο για την 11άδα στον Άγγλο. Για την ίδια ομάδα έφυγε και ο Καπίνο, ανοίγοντάς του το δρόμο για τον Παναθηναϊκό!
Ποιο είναι όμως το αδύνατο σημείο του; «Θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι τόσο καλός με τη μπάλα στα πόδια. Αυτό είναι ίσως το λιγότερο δυνατό σημείο του, κάποιες φορές δεν έχει καλές μεταβιβάσεις με τα πόδια. Επίσης όταν είχε έρθει στην ομάδα ήταν γνωστό πως ήταν καλός στις αποκρούσεις, αλλά όχι και τόσο καλός στις εξόδους. Αυτό έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί πολύ στον έλεγχο της περιοχής και είναι ξεκάθαρο. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι και σταθερός και στις εξόδους του. Επίσης είναι... φωνακλάς, μιλάει πάντα στους αμυντικούς του και έχει καλή επικοινωνία και αντίληψη. Παθιάζεται στο παιχνίδι και αυτό αρέσει στον κόσμο».
Για το χαρακτήρα του, ο Νταγκ Ο' Κέιν μας είπε: «Είναι πολύ καλός τύπος. Από τους καλύτερους που έχω πάρει ποτέ συνέντευξη, γιατί έχει πράγματα να πει. Δεν λέει τα τυπικά. Εκφράζεται όπως θέλει, χωρίς όμως να προκαλεί. Δεν είναι καθόλου βαρετός και στα αποδυτήρια, χωρίς να έχει προκαλέσει ποτέ».
Καταλήγοντας, υποστήριξε: «Δεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη, ή εκτός Αγγλίας. Υπήρχαν σε ορισμένα παιχνίδια κάποιες φορές σκάουτ της Εθνικής, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ. Για μένα είναι στους top τερματοφύλακες στην Αγγλία εκτός Πρέμιερ Λιγκ. Νομίζω έχει τα προσόντα να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την παρουσία του και ο ίδιος να ωφεληθεί από τον Παναθηναϊκό».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: