Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το θλιβερό κατεστημένο παραμένει αήττητο!!

Είναι όντως αξιοθαύμαστος ο τρόπος που σκέφτονται και που διοικούν το ποδόσφαιρο οι αρμόδιοι φορείς. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το θλιβερό κατεστημένο παραμένει αήττητο
Ζήτησαν οι πρόεδροι των ΠΑΕ την απομάκρυνση των αθλητικών εισαγγελέων κ. Φάκου και Αντωνακάκη, επειδή ήθελαν να είναι ασύδοτοι και να μην τιμωρούνται για τις διάφορες παρεμβάσεις των οπαδών τους αλλά και των ΠΑΕ και το αίτημά τους έγινε δεκτό χωρίς δεύτερη σκέψη.
Βέβαια, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος, δήλωσε εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος του η αποδοχή του αιτήματος της Super League, αλλά αυτή ήταν μια δήλωση κενή περιεχομένου, αφού η ουσία είναι ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς «αποκεφαλίστηκαν» με συνοπτικές διαδικασίες και ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί.
Η επιλογή του Κύρου Βασάρα ως υπευθύνου για την επιλογή των διαιτητών, είχε τύχει της καθολικής αποδοχής και μάλιστα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ζητούσε από πέρυσι την τοποθέτησή του σε αυτήν τη θέση.
Καρατομήθηκε όμως κι αυτός την επόμενη ημέρα της ήττας των «ερυθρόλευκων» στην Ξάνθη επειδή ο διαιτητής Κωνσταντινέας -που γενικά είχε μια πολύ καλή διαιτησία- έχασε μια κρίσιμη φάση και δεν τους έδωσε ένα πέναλτι. Και οι δύο αυτές αποφάσεις δείχνουν πεντακάθαρα τη νοοτροπία με την οποία διοικείται το ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με την οποία αυτό που μπαίνει πάνω απ' όλα δεν είναι η βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και η λύση των προβλημάτων που τυχόν παρουσιάζει, αλλά η πειθήνια υπακοή στις επιθυμίες των «μεγάλων», έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καρέκλα των διοικούντων.
Διότι η κοινή λογική λέει ότι ούτε η καθαίρεση των αθλητικών εισαγγελέων έλυσε σε κάποιο πρόβλημα ή εξυπηρέτησε την ομαλότητα, αλλά ούτε και η αλλαγή του υπευθύνου για τον ορισμό των διαιτητών θα μας δώσει καλύτερες διαιτησίες. Εύλογα συμπεραίνει ο κοινός φίλαθλος ότι στη θέση αυτή κάποιοι θέλουν έναν άνθρωπο που θα εκτελεί τις επιθυμίες τους, όπως αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ότι γινόταν μέχρι πέρυσι.
Δικαιώνονται λοιπόν όσοι πιστεύουν ότι ούτε οι αποκαλύψεις του σκανδάλου με τα «στημένα» ούτε οι όποιες ποινές που επιβλήθηκαν δεν τρόμαξαν, πολύ περισσότερο δεν συνέτισαν το αήττητο κατεστημένο του ποδοσφαίρου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: