Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Άδικο να μην πάρει κούπα η παρέα του Γκαρσία!!

Δεν χωράει στο νου κανενός ΠΑΟΚτσή η ομάδα που απέκλεισε "Φενέρ" και Τότεναμ να μείνει χωρίς τίτλο στις εγχώριες διοργανώσεις... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Άδικο να μην πάρει κούπα η παρέα του Γκαρσία
Πολλά μπορεί να πει ένας προπονητής στους παίκτες του την παραμονή ενός σημαντικού αγώνα. Ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό τρόπο για ντοπάρει τους ποδοσφαιριστές και να πάρει από εκείνους το μέγιστο στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Ωστόσο, στην περίπτωση του προημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, έχω την αίσθηση ότι η δουλειά του Μπόλονι είναι πολύ απλή. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο παρά να πάρει μαζί του στα αποδυτήρια αποκόμματα του Τύπου την επομένη των επικών προκρίσεων με Φενέρμπαχτσε και Τότεναμ.
Να τα αφήσει σε κοινή θέα και να θέσει ένα ρητορικό ερώτημα στους παίκτες του: "Εσείς που πετύχατε αυτούς τους άθλους δέχεστε να μείνετε στην ιστορία ως μία ομάδα που δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε ένα τίτλο;".
Αν ήμουν στη θέση του Γκαρσία, του Σαλπιγγίδη ή του Λίνο, η σκέψη και μόνο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί θα με... ταρακουνούσε απίστευτα. Θα το θεωρούσα μέγιστη ασυλία, πρώτα απ' όλα προς τον εαυτό μου και στη συνέχεια προς τους χιλιάδες οπαδούς που με υποστηρίζουν με απίστευτο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια, να μείνω στο τέλος με άδεια χέρια.
Βέβαια, δεν ευθύνονται για όλες τις απώλειες τίτλων οι ίδιοι οι παίκτες. Υπήρχαν και κάποιοι άλλοι (Κουκουλάκης στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό την περίοδο 2008-2009 και ο Σπάθας στο περιβόητο ματς προωταθλήματος με τον Άρη, σχεδόν ένα χρόνο μετά) που έβαλαν το χεράκι τους.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε το απίστευτο κάζο στα Γιάννινα δύο χρόνια πριν, ούτε το περσινό σοκ με την ΑΕΚ στα πλαίσια του Κυπέλλου που χρεώνονται αποκλειστικά στους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Η μεγάλη ώρα είναι τώρα
Όποια κι αν είναι η ανάμνηση που θα έρθει στο μυαλό τους μέσα από την τελευταία τετραετία, ο θυμός τους θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο μεγάλος. Και μαζί να μεγαλώσει και η δίψα τους για να φθάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στην πολυπόθητη κούπα που δεν κατάφεραν να γευτούν ο Κοντρέρας, ο Μουσλίμοβιτς και, προς το παρόν τουλάχιστον, ο Βιεϊρίνια.
Ας την σφίξουν στα χέρια τους όλοι οι υπόλοιποι κι ας την αφιερώσουν και σ' αυτούς που δεν είναι τώρα εδώ....
Υ.Γ. Τα αποκόμματα του Τύπου καλό είναι ο Μπόλονι να καρφιτσώσει μονίμως στον πίνακα ανακοινώσεων. Θα χρειαστούν για τον ημιτελικό και τον τελικό. Καλύτερο ντοπάρισμα, άλλωστε, προσωπικά πιστεύω, ότι δεν θα μπορέσει να βρει.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: