Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στον τελικό η Κάρντιφ!!

Στον τελικό η Κάρντιφ!
Στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ προκρίθηκε η Κάρντιφ επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας στα πέναλτι (1-0 η κανονική διάρκεια, όσο και ο πρώτος ημιτελικός) και θα διεκδικήσει στις 26 Φεβρουαρίου ξανά τρόπαιο ύστερα από 85 χρόνια! Αντίπαλός της μία εκ των Μαν.Σίτι και Λίβερπουλ που αναμετρώνται το βράδυ της Τετάρτης.

Η Κάρντιφ με το αυτογκόλ του Γκάρντνερ του σκόρερ και της πρώτης αναμέτρησης πήρε το προβάδισμα νωρίς και ήταν καλύτερη της αντιπάλου της σε όλους τους τομείς του ματς. Κι όμως με 27 τελικές και τρία δοκάρια δεν μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ σε 120΄λεπτά αγώνα. Πήρε ωστόσο την πρόκριση στα πέναλτι με 3-1, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν το τερματοφύλακάς της, Χίτον. Με παίκτη λιγότερο από το 78’ η Κρίσταλ Πάλας μετά την αποβολή του ΜακΚάρθι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Α΄ Ημίχρονο

Ένας εκπληκτικός ρυθμός στις εξέδρες από τα πρώτα λεπτά ξεσήκωσε τους φιλάθλους με το καλημέρα και ανάμεσά τους τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ και νυν της εθνικής Ουαλίας Κρις Κόουλμαν, που επέλεξε φυσικά λόγω εθνικότητας να υποστηρίξει την Κάρντιφ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα από τα αποδυτήρια και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’.

Ο Κόνγουεϊ έκανε την κούρσα από τα πλάγια, την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα με τον Γκάρντερ να προσπαθεί να διώξει, αλλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ακούσια για το 1-0 με αυτογκόλ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η Κάρντιφ θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο Σπερόνι αρχικά σούταρε άουτ ενώ λίγο αργότερα οπ Μίλερ είδε την μπάλα να σταματά το δοκάρι και να μη γίνεται ποτέ το 2-0.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κρίσταλ Πάλας θέλησε να ανοιχτεί περισσότερο να ψάξει το γκολ, αλλά βλέποντας την ουαλική ομάδα να είναι και πάλι αρκετά καλύτερη και να εκμεταλλεύεται άψογα τους ανοιχτούς χώρους που έβρισκε, άρχισε να συνηθίζει την ιδέα της παράτασης. Η Κάρντιφ βρισκόταν σε καλή μέρα και το έδειχνε και στο χορτάρι.

Με την κατοχή της μπάλας αρκετά υπέρ της και τις τελικές 19 έναντι μόλις 5 των αντιπάλων της (από τις οποίες πέντε καμία δεν βρήκε εστία) η Κάρντιφ πίεζε σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου και ειδικότερα μετά το 78’ όταν η Κρίσταλ Πάλας έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του ΜακΚάρθι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Παράταση

Με έναν εκπληκτικό Γουίτιγχαμ η Κάρντιφ δεν σήκωσε στιγμή το πόδι από το γκάζι, αλλά δεν έβρισκε στόχο με τίποτα. Με τους φιλοξενούμενους κολλημένους στις 5 τελικές να δείχνουν ανήμποροι να δημιουργήσουν κινδύνους με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά! Δεν κατάφερε όμως να σκοράρει σε 27 τελικές πέρα από το αυτογκόλ του Γκάρντνερ με το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι.

Πέναλτι

Ο Μίλερ ξεκίνησε με άστοχο πέναλτι, αλλά ο Χίτον απέκρουσε με τη σειρά του δύο πέναλτι και η Κάρντιφ με 3-1 στα πέναλτι πήρε την πρόκριση.

Συνθέσεις Ομάδων

Κάρντιφ: Χίτον, Τέιλορ, Τζέραρντ, Τέρνερ, Γουίτιγχαμ, Κόουι, Κόνγουεϊ, Γκούναρσον, Μπλέικ, ΜακΦέιλ, Μίλερ
Πάγκος: Μάρσαλ, ΜακΝότον, Κις, Ραλς, Έρνσοου, Γκαστέντε, Μασον

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Κλάιν, ΜακΚάρθι, Γκάρντνερ, Παρ, Αμπρόζε, Ντιγκατσόι, Γέντινακ, Ζαχά, Μάρεϊ, Μάρτιν
Πάγκος: Πράις, Ράιτ, ΜακΣέιν, Γκαρβάν, Σκάνελ, Ίστερ, Άντριου

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: