Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το δόγμα του Πορτογάλου!!

Γρήγορη αλλαγή της μπάλας στην επίθεση και μεγαλύτερη οργάνωση στο χώρο του κέντρου οι πρώτες παρεμβάσεις του Μανουέλ Μασάδο.
Το δόγμα του Πορτογάλου
Ο Μάνουελ Μασάδο δεν είχε το χρόνο να προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις την προηγούμενη, πρώτη του, εβδομάδα στον πάγκο του ΑΡΗ. Έκανε δυο – τρεις διορθωτικές κινήσεις κάνοντας πιο γρήγορη την μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλά κάποιες… παιδικές ασθένειες παρέμειναν και για αυτές θα αναζητήσει το αντίδοτο αυτή την εβδομάδα που έχει και το χρόνο.
Ήδη από χθες τα πράγματα που ζητάει από τους παίκτες του ο Πορτογάλος είναι συγκεκριμένα. Με δεδομένο ότι ο Αρης έχει στην έδρα του επτά παιχνίδια με θεωρητικά βατούς αντιπάλους, οι οδηγίες του στην προπόνηση αφορούν κυρίως την ταχύτητα που θέλει να βλέπει στην ανάπτυξη. Η είσοδος στην ενδεκάδα του φορμαρισμένου Ακόστα, ο νέος ρόλος του Ουμπίντες σε θέση δεκαριού, η παρουσία του Καστίγιο στην επίθεση και η επιστροφή του Γιαννιώτα στα δεξιά της επίθεσης δίνουν στον Αρη τη δυνατότητα να παρουσιαστεί πολύ ταχύτερος απ΄ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο στόχος φυσικά να ξεκλειδώσει τις κλειστές άμυνες που κάνουν την εμφάνισή τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ένας ακόμη τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο Μασάδο είναι η μεγαλύτερη τάξη στη μεσαία γραμμή, που ο ΑΡΗΣ εμφανίζεται ανασταλτικά ευάλωτος. Έτσι θεωρεί ότι θα πιέζεται λιγότερο η άμυνα και θα αποφεύγονται και τα προσωπικά λάθη.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: