Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Άργησε το ασθενοφόρο για Αγγελόπουλο;

Τραγική καθυστέρηση του ασθενοφόρου καταγγέλλουν μέλη του συνεργείου - Χρειάστηκε η παρέμβαση Λοβέρδου; - Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του.
Άργησε το ασθενοφόρο για Αγγελόπουλο;
Πένθος βαρύ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο για τον απροσδόκητο χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός ανθρώπου που διαφήμισε την Ελλάδα με τη δουλειά του, που βραβεύτηκε και δοξάστηκε παντού.
Ένα τραγικό τροχαίο έκοψε το νήμα της ζωής του Θόδωρου Αγγελόπουλου και μάλιστα την ώρα που ξεκινούσε το γύρισμα για τη νέα του ταινία "Η άλλη θάλασσα". Ήταν περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης όταν μηχανάκι που οδηγούσε ειδικός φρουρός, εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε τον 77χρονο σκηνοθέτη.
Τη μοιραία στιγμή, Θ. Αγγελόπουλος προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο, τον περιφερειακό της Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

Σύμφωνα με την τροχαία, στο σημείο των γυρισμάτων υπήρχε περιπολικό αλλά στο αντίθετο ρεύμα από εκεί που έγινε το δυστύχημα.
Ο χώρος που είχε οριοθετηθεί από την εταιρεία παραγωγής ήταν στο ρεύμα προς Πειραιά. Εκεί είχαν μπει κώνοι προκειμένου να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

Κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης εγκατέλειψε τον χώρο των γυρισμάτων και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς Κερατσίνι, για να δει κάτι χαμόσπιτα. Όμως καθώς διέσχιζε τον δρόμο και βρισκόμενος στο σημείο που τελειώνει ένα τούνελ βγήκε το μηχανάκι και τον χτύπησε.




Η αστυνομία εξετάζει τώρα και το ενδεχόμενο το μοιραίο να καταγράφηκε από κάμερα της τροχαίας που είναι τοποθετημένη στην έξοδο του τούνελ.



Περιπολικά στο σημείο της τραγωδίας
Περιπολικά στο σημείο της τραγωδίας
Από την πρόσκρουση, στον (κακοφωτισμένο) δρόμο, ο Θ. Αγγελόπουλος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε όλο του το σώμα. Τραυματίστηκε και ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Εκείνος, μαζί με την κοπέλα που ήταν μαζί του, μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Ηλίας Λαμπίρης.

Το πρωί της Τετάρτης, μεταδόθηκε ότι στο πρώτο ασθενοφόρο που κλήθηκε "κόλλησε" το γκάζι και έτσι ειδοποιήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να πάει στο σημείο. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιόκος, δήλωσε στο NewsIt ότι διέταξε ήδη Ένορξη Διοικητική Εξέταση για όσα έγιναν. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για το αν "κόλλησε" το γκάζι του πρώτου ασθενοφόρου.

"Αυτό που ξέρω είναι πως όταν έφτασαν οι διασώστες μας, επιχείρησαν να βάλουν κολλάρο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αλλά η οικογένειά του, δεν τους το επέτρεψε καθώς εκείνη την ώρα έφτανε και το ασθενοφόρο του Metropolitan", τόνισε.

Σύμφωνα με εκείνους που ήταν κοντά του λίγο μετά το ατύχημα, ο Θ. Αγγελόπουλος είχε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες μαζί τους.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο Metropolitan του Φαλήρου, μπήκε αμέσως στο χειρουργείο αλλά στη διάρκεια της εγχείρησης υπέστη εσωτερική αιμορραγία.
πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: