Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ανταρσία που ένωσε Μουρίνιο και Βενγκέρ!!

Το φθινόπωρο του 2005 τα αγγλικά μίντια, διάσημα παγκοσμίως για την ιδιαίτερη έφεσή τους στα σκανδαλοθηρικά θέματα, πήραν το καλύτερο δώρο όχι από κάποιον συμπατριώτη τους, αλλά από τον πιο εκκεντρικό Πορτογάλο που φιλοξενούσε το Λονδίνο.
Η ανταρσία που ένωσε Μουρίνιο και Βενγκέρ
Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας...
Ο Ζοσέ Μουρίνιο έδινε κάθε Κυριακή ρεσιτάλ ερμηνείας στον πάγκο της Τσέλσι, όμως, η επίθεσή του στον Αρσέν Βενγκέρ τον οποίο αποκάλεσε ηδονοβλεψία έδωσε ψωμί για καιρό στον Τύπο.
Το επεισόδιο πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο ίδιος ο πρόεδρος των Κανονιέρηδων κάλεσε τους δύο προπονητές να σοβαρευτούν, όμως η κόντρα τους έμεινε στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Επτά χρόνια μετά, ο Γάλλος συνεχίζει στο τιμόνι της Αρσεναλ, ο Πορτογάλος βρίσκεται μια ανάσα πριν από την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος με τη βασίλισσα Ρεάλ, όμως όσο κι αν οι δρόμοι τους απομακρύνθηκαν, το κίνημα ανταρσίας που ξέσπασε παράλληλα σε Λονδίνο και Μαδρίτη προκάλεσε νέους παραλληλισμούς των δύο.
«Ο Ζοσέ Μουρίνιο συναντά τον Αρσέν Βενγκέρ στην αντιμετώπιση εξεγέρσεων», γράφει στον βρετανικό «Guardian» ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, τονίζοντας πως ο προκλητικός Πορτογάλος προπονητής με τους αναρίθμητους φίλους αλλά και τους ακόμη περισσότερους εχθρούς βρίσκεται πια στην ίδια θέση με τον Γάλλο συνάδελφό του, καθώς δέχεται σφοδρή επίθεση από παίκτες και οπαδούς.
Μια διαρροή στη δημοφιλή «Marca» από κάποιον από τους παίκτες του, τον οποίο ως άλλος Σέρλοκ Χολμς αναζητά απεγνωσμένα ο Ζοσέ, ήταν αρκετή για να προκαλέσει εκατοντάδες δημοσιεύματα σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και τη στροφή της εξέδρας εναντίον του Πορτογάλου. Τι κι αν η Ρεάλ προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος με πέντε βαθμούς και όλα δείχνουν πως ο Μουρίνιο θα κερδίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στην τέταρτη διαφορετική χώρα;
Οι οπαδοί της βασίλισσας έχοντας γίνει τα καλύτερα θύματα της ποδοσφαιρικής καζούρας αφού για να κερδίσουν τη μισητή Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι χρειάζεται να ξεκινούν με αβαντάζ δύο γκολ και παίκτη παραπάνω δεν μοιάζουν πια διατεθειμένοι να χαριστούν ούτε στο ταλέντο του ούτε στους διάσημους μορφασμούς και το σταριλίκι του. Το συμβόλαιό του λήγει το 2013, όμως ούτε ο πιο φανατικός του δεν πιστεύει πια πως ο Ζοσέ θα οδηγεί τη Ρεάλ στις υποχρεώσεις της και μετά το τέλος της Λα Λίγκα.
Αν ο Ζοζέ νιώθει πλέον ξένο σώμα, βάζοντάς τα με τους Ισπανούς παίκτες του, η περίπτωση του Αρσέν είναι πολύ διαφορετική παρά την ανταρσία. Δεκαέξι χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ, πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από τον Τζορτζ Γκράχαμ, έναν από τους πλέον επιτυχημένους προκατόχους του, ως ο πλέον σπουδαίος μάνατζερ στην ιστορία του συλλόγου. Βέβαια, ο Γάλλος έχει να κερδίσει οποιονδήποτε τίτλο από τον καιρό που ο Μουρίνιο ήταν ακόμη στην αγγλική πρωτεύουσα και η ήττα από την Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή έφερε πλήθος αποδοκιμασιών, ενώ τα μούτρα του μεγάλου αστεριού του, του Φαν Πέρσι στην αλλαγή του νεαρού του συμπαίκτη Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν μαρτυρούν πως ο Βενγκέρ περνά τις πιο δύσκολές του ώρες στον πάγκο του «Έμιρεϊτς». Πολλοί λένε πως ήρθε η ώρα ο Βενγκέρ να αφήσει την Άρσεναλ να αλλάξει σελίδα, όμως ακόμη κι αν αυτό συμβεί αύριο ή σε πέντε χρόνια, σίγουρα δε θα γίνει με τους ίδιους όρους με τον Μουρίνιο.
Απόψε το «Καμπ Νου» φοράει τα καλά του για να πανηγυρίσει το σφράγισμα της πρόκρισης της Μπάρτσα απέναντι στη Ρεάλ και μονάχα ένα θαύμα μπορεί να σώσει τον Μουρίνιο. Άλλωστε, από τον Σέρχιο Ράμος δε μπορεί να περιμένει πια τίποτα…
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: