Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η 3η Αυγούστου 2012, η πιο επικίνδυνη μέρα του πολέμου...

Ολες οι πληροφορίες που προέρχονται από κατασκόπους των πέντε ηπείρων και επιπροσθέτως από μέλη μυστικών υπηρεσιών επιλέγουν και καταλήγουν σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, ως την πλέον επικίνδυνη για τρομοκρατική δράση σε βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η 3η Αυγούστου 2012, η πιο επικίνδυνη μέρα του πολέμου...
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...
Απόλυτη αιτιολογία για αυτήν την επιλογή δεν υπάρχει φυσικά και ούτε θα περίμενε κανείς να υπάρξει, για ευνόητους λόγους.
Η 3η Αυγούστου θεωρείται από τις αρχές ασφαλείας της Μ. Βρετανίας ως η πιο κρίσιμη ημέρα της διοργάνωσης και τα μέτρα φύλαξης που θα ληφθούν αναμένονται σκληρά και χωρίς εκπτώσεις για κανέναν. Διάσημο ή μη.
Το ίδιο πρωί, στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της για το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο του στίβου ένα από τα αστέρια της χώρας, η Τζέσικα Ινις.
Εισιτήριο προς διάθεση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τόσο την πρώτη ημέρα του επτάθλου την 3η Αυγούστου όσο και τη δεύτερη, στις 4 Αυγούστου, όπου όλα τελειώνουν στο αγώνισμά της.
Η απειλή για ένα τρομοκρατικό χτύπημα αποτυπώνεται στον χάρτη των επιχειρήσεων με κόκκινα σημαδάκια και επισημάνσεις σε κάθε γωνιά του κέντρου του Λονδίνου.
Οι αρχές ασφαλείας φοβούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα χτύπημα αντίστοιχο με αυτό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στη Βομβάη της Ινδίας με επίθεση σε ξενοδοχείο επισήμων.
Θεωρούν ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες πολύ θα ήθελαν να προκαλέσουν σάλο στο Λονδίνο την ημέρα της πρεμιέρας της 25χρονης Τζέσικα παρά στον αγώνα του Ουσέιν Μπολτ.
Με 174 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς σε καθημερινή βάση, που θα φτάσουν τους 196 στις 3 Αυγούστου, θα φυλάσσεται το κέντρο του Λονδίνου.
Επιπλέον δέκα άριστοι σκοπευτές θα ελέγχουν μέσα από τον τηλεφακό του όπλου τους κάθε ύποπτη κίνηση από υψηλά κτίρια με licence to kill, αν χρειαστεί.
Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να προσθέσουμε πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αυστηρά επιλεγμένοι, με άριστη γνώση πολεμικών τεχνών και χειρισμού όπλων, σωματοφύλακες που θα συνοδεύουν τους επισήμους σε κάθε μετακίνησή τους.
Και όπως είναι γνωστό από καιρό, με βάση τους νόμους της Μ. Βρετανίας, απαγορεύεται να φέρουν όπλα οι συνοδοί και οι άνδρες ασφαλείας των ξένων ηγετών στη διάρκεια της φιλοξενίας τους στην Ολυμπιακή Πόλη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: