Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Άμα τα βρείτε, γράψτε μας...!!

Καλά κρατεί η κόντρα της ΕΠΟ με την Πολιτεία για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ούτε χθες τα βρήκαν Πιλάβιος και Μπιτσαξής. Πού διαφωνούν.
Άμα τα βρείτε, γράψτε μας...
Και εκεί που όλα έδειχναν πως οδεύουμε προς την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, με την πολιτεία και την ΕΠΟ να τα έχουν βρει σε όλα τα επίπεδα, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει και οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να παραμένουν το μεγάλο αγκάθι. Ανυποχώρητο το Υπουργείο Πολιτισμού, με παρέμβαση της ΦΙΦΑ προειδοποιεί η ομοσπονδία!
Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία, τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, το ντόπινγκ και τη νομιμοποίηση ξένων επενδυτών, οδεύει προς την ψήφιση του, πιθανότατα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Πολιτεία και ΕΠΟ φέρονταν να έχουν βρει τη χρυσή τομή σε όλες τις επίμαχες διατάξεις ώστε να μην μπορεί το ποδόσφαιρο να επικαλεστεί παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητό του.
Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο που έγινε χθες, αποδείχτηκε πως το θέμα του ρόλου που θα διαδραματίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν έχει ξεπεραστεί.
Η πλευρά της πολιτείας και κυρίως ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, επιμένει πως η ΕΕΑ πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες, διότι (όπως ορθότατα επισημαίνεται) το ποδόσφαιρο από μόνο του έχει χαλαρούς έως ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και αδυνατεί να επιβάλει τη νομιμότητα.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος από τη μεριά του, επιμένει (με μια καθυστέρηση… δέκα ετών, όσα δηλαδή λειτουργεί η Επιτροπή) πως η ΕΕΑ δεν μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα, διότι αυτό αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, επανέλαβε πως αν η πολιτεία επιμείνει στις αυξημένες αρμοδιότητες της ΕΕΑ, δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρέμβαση της ΦΙΦΑ που πιθανόν να οδηγήσει σε αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και της Εθνικής από το Euro.
Όπως προαναφέραμε, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε οι διεργασίες θα κορυφωθούν ώστε τελικά να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κόντρας μεταξύ πολιτείας και ποδοσφαίρου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: