Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πιλότος ο Ολυμπιακός!!

Ο Ανδρέας Δημάτος από τη Νιόν αποκαλύπτει πως ο Ολυμπιακός είναι στις top ομάδες που επέλεξε η UEFA για την πιλοτική εφαρμογή του break even του financial fair play!
Πιλότος ο Ολυμπιακός!
Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός είναι μία από τις 39 ομάδες προερχόμενες από 19 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που δέχτηκαν να συνεργαστούν με την UEFA για την πιλοτική εφαρμογή του κανονισμού του break even (ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων) που τίθεται σε ισχύ από τον προσεχή Ιούλιο.
Ανάμεσα στις 39 ομάδες βρίσκονται τα κορυφαία ευρωπαϊκά club, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λιόν, η Πόρτο και άλλες ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα και η συμμετοχή του Ολυμπιακού από την Ελλάδα σε αυτές τις 39 ομάδες επισημάνθηκε πριν από λίγο από τον γενικό γραμματέα της UEFA, Tζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου για την ετήσια παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για άμεση συνεργασία των 39 clubs με την UEFA προκειμένου να δοκιμαστούν και οι τελικές λεπτομέρειες ενόψει της πλήρους εφαρμογής του νέου κανονισμού για το financial fair play.
Για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής αν μη τι άλλο καταδεικνύει τη σιγουριά των Πειραιωτών ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο μέλλον με την εφαρμογή του κανονισμού του break even και ότι έχουν ήδη απόλυτα εναρμονιστεί με τις επιταγές της UEFA.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχε λόγος να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σε αυτό το πρόβλημα και να σπεύσουν να παραδώσουν στο πάνελ του financial fair play τις αναλυτικές οικονομικές τους καταστάσεις.
Καταλαβαίνει κανείς ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος βγαίνει μπροστά από τη χώρα μας, που έχει τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) οι οποίες έχουν ήδη αντιμετωπίσει πρόβλημα και έχουν κληθεί σε απολογία για μη εφαρμογή του πρώτου μέρους του νέου κανονισμού, που δεν έχει ακόμα να κάνει με το break even, αλλά με τα άρθρα περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: