Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος!!

Ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος
Τους χωρίζουν 16 βαθμοί. Πρωτόγνωρη διαφορά ανάμεσα τους σε τέτοιο χρονικό επίπεδο. Η απόσταση αυτή λέει την αλήθεια; Είναι τόσο καλός ο Ολυμπιακός και τόσο κακός ο Παναθηναϊκός; Μάλλον όχι. Οι «πράσινοι» πληρώνουν το απαίσιο ξεκίνημά τους και τη λαίλαπα Φερεϊρα. Δεν έχουν το ρόστερ άλλων ετών, αλλά δείχνουν να ξυπνούν και να βρίσκουν τον εαυτό τους.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Σημαντικό πρόβλημα θα είναι η κόπωση από το ταξίδι και το παιχνίδι στο Λονδίνο την περασμένη Πέμπτη με την Τότεναμ. Αβαντάζ η έδρα. Κι ο Ολυμπιακός προέρχεται από ευρωπαϊκό ματς, αλλά είχε δυο 24αωρα περισσότερα για ξεκούραση. Είναι από τις σπάνιες φορές που σε ένα ντέρμπι στη θεωρία είναι φαβορί ο φιλοξενούμενος. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι, με μολις δυο ισοπαλίες ως απώλειες, συνεχίζουν στην Ευρώπη, έχουν όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και έχουν τον αέρα του πρώτου. Από την άλλη, ο ΠΑΟ έχει περιορισμένες επιλογές και είναι στη χειρότερη φάση της νεότερης ιστορίας του.

Έχει βελτιωθεί με τον Ρότσα στον πάγκο, αλλά δεν έχει λύσει όλα του τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός στα χαρτιά είναι καλύτερος. Δεν σημαίνει ότι θα νικήσει. Ντέρμπι είναι. Όταν μάλιστα κάτι το θεωρούμε δεδομένο τις περισσότερες φορές δεν γίνεται. Θα δούμε καλό ματς. Για την ακρίβεια δυνατό. Η άμυνα θα είναι το πρώτο που θα προσέξουν και οι δυο ομάδες. Ο Ρότσα έχει προβάδισμα στη μάχη των πάγκων αφού ξέρει καλύτερα από τον Ζαρντίμ από ντέρμπι «αιωνίων». Αγωνιστικά αναμένουμε ένα παιχνίδι αναμονής. Μπορεί ένας απο τους δυο να μπει πιο δυνατά στην αρχή σε προσπάθεια αιφνιδιασμού, αλλά το πιο πιθανό είναι να «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Οι Πειραιώτες έχουν σε εξαιρετική κατάσταση Αμπντουν και Μήτρογλου ενώ ο Τζεμπούρ έχει παράδοση σκοραρίσματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έχουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα (μαζί με τον Αστέρα), αλλά πολλές φορές στα μετόπισθεν παίζουν στο όριο για να φάνε φάση και γκολ. Να δούμε πως θα είναι ο Κάρολ που τον τελευταίο καιρό δεν είναι στα high του. Αντίθετα, ο Καρνέζης είναι σε φουλ φόρμα και δίνει εγγύηση σταθερότητας. Οι συμπαίκτες του νιώθουν πιο άνετα με αυτόν κάτω από τα δοκάρια. Τι θα ήθελε ο Ρότσα και ο κόσμος του «τριφυλλιού»; Να είναι σε καλή μέρα ο Σισοκό και να πάρει πάνω του ο Χριστοδουλόπουλος. Προφανώς θα ζητήσει προσοχή στα στημένα όπου ο Ολυμπιακός υπερτερεί έχοντας σημειώσει με αυτό τον τρόπο τα μισά του γκολ τη φετινή χρονιά. Ξέρει ότι το σημαντικό είναι να μη δεχθεί γκολ. Στατιστικά θα είναι επίτευγμα να μην παραβιασθεί η εστία του. Οι «κόκκινοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν σκοράρει σε όλα τους τα παιχνίδια.

Συνολικά μόνο στη Γερμανία με τη Σάλκε δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα. Αν φας γκολ, για να νικήσεις θα πρέπει να σκοράρεις εσύ τουλάχιστον δυο φορές. Παιδική διαπίστωση, αλλά στην οικονομία του ποδοσφαίρου για τις δυο ομάδες, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το ευκολο γκολ. Το άλλο ζήτημα είναι ποιος θα τολμήσει περισσότερο;

Αν δίνει ο ένας στον άλλο τη μπάλα για να ψάξει την αντεπίθεση, δύσκολα θα δουμε κάτι το αξιόλογο. Στη μάχη του κέντρου, αν ο Ολυμπιακός είχε την ίδια δυναμικότητα με τις άλλες δυο γραμμές του τότε όντως θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Δεν την έχει και ο Παναθηναϊκός αν παίξει έξυπνα μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το σίγουρο είναι πως μπορεί και ότι το αήττητο του Ολυμπιακού κινδυνευει περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Το ντέρμπι είναι στο 50-50. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: