Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ιμπαγάσα: «Νίκη για τους οπαδούς μας και εμάς»

Ιμπαγάσα: «Νίκη για τους οπαδούς μας και εμάς»
Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει αγωνιστικά από την έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα επεσήμανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα σε συνέντευξή του στη Nova, αλλά παρόλα αυτά ο στόχος του Ολυμπιακού στο αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ παραμένει ο ίδιος. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, γιατί είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ, για τον κόσμο μας και για εμάς τους ίδιους», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου του Ολυμπιακού στη Nova

-Αριέλ, πηγαίνετε στο Ολυμπιακό Στάδιο με αέρα 10 βαθμών απ' τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και 16 απ' τον Παναθηναϊκό. Πόσο επηρεάζει τις ισορροπίες του ντέρμπι;
«Στην αρχή της περιόδου, κανείς δεν ήξερε πως θα φθάσουμε στο ντέρμπι με τόσο μεγάλη διαφορά βαθμών. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτή η βαθμολογική διαφορά δε θα πρέπει να μας επηρεάσει. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι πάντα ένα ντέρμπι. Και εμείς θα πάμε για να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ώστε να ευχαριστηθεί ο κόσμος ένα ωραίο θέαμα από εμάς και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη».

-Σε σχέση με πέρυσι, πόσο διαφορετικός είναι ο «αιώνιος» αντίπαλός σας;
«Κατ' αρχήν, υπάρχει η αλλαγή του προπονητή. Ο Ρότσα είναι ένας προπονητής ο οποίος απ' ότι φαίνεται έχει βελτιώσει πάρα πολύ την ομάδα. Τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα με αυτόν. Η βαθμολογική διαφορά μπορεί να είναι τόσο. Όμως, δεν έχει καμία σημασία, γιατί ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός νιώθει αυτή τη στιγμή αυτοπεποίθηση. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Σίγουρα θα προσπαθήσει και εκείνος να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, ώστε να πάρει τη νίκη. Γι' αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να μη σκεφτόμαστε καθόλου τη βαθμολογική διαφορά. Να είμαστε σοβαροί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, γιατί είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ, για τον κόσμο μας και για εμάς τους ίδιους».

-Εσύ, ως παλαιότερος στην ομάδα έχεις αρχίσει φροντιστήριο στους συμπαίκτες του που δεν έχουν παίξει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ώστε να μάθουν τις ιδιαιτερότητές του;
«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μίλησα στους συμπαίκτες μου. Μιλήσαμε όλοι μεταξύ μας. Όμως στην ώρα του παιχνιδιού, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μπορεί να είναι νέοι παίκτες. Όμως είναι σίγουρα έτοιμοι. Σίγουρα έχουν προετοιμαστεί καλά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο σωστά γίνεται, ώστε να πάρουμε τη νίκη και για εμάς και για τον κόσμο».

-Στην Αργεντινή, ποιος αγώνας έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό;
«Το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρίβερ και την Μπόκα είναι ένα ντέρμπι πάρα πολύ σημαντικό στην Αργεντινή που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όλη την εβδομάδα ο κόσμος μιλάει για το ποδόσφαιρο. Ελπίζω και εδώ, το δικό μας ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι ένα ωραίο παιχνίδι, να μη γίνουν επεισόδια και να δούμε όλοι έναν ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα».

-Τον τελευταίο καιρό δημιουργείτε πολλές ευκαιρίες αξιοποιώντας ωστόσο πολύ λίγες εξ' αυτών; Πως το εξηγείς;
«Ναι, έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές γι' αυτό. Αυτό συμβαίνει τελευταία. Το σημαντικό είναι να δημιουργούμε τις ευκαιρίες. Από 'κει και πέρα, πιστεύουμε πως αν συνεχίσουμε αυτόν τον τρόπο, σίγουρα και η αποτελεσματικότητα θα έρθει. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες. Με ηρεμία θα έρθει και η αποτελεσματικότητα».

-Η δική σου παρουσία, πάντως, στην ενδεκάδα βοηθάει πολύ στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Μήπως να κρεμάσεις τα παπούτσια του στην ηλικία που αποχώρησε ο Νικοπολίδης;
«Ποτέ δεν ξέρεις. Η αλήθεια είναι πως έχω πει ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά. Και έτσι το απολαμβάνω. Έτσι προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Με αυτό το σκεπτικό. Όταν βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αισθάνομαι πολύ καλά. Με γνωρίζουν και οι παίκτες. Ίσως για αυτό το λόγο φαίνεται κάποια διαφορά. Είμαι και πιο γνώριμος στους συμπαίκτες μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Αλλά αν αφήσω το ποδόσφαιρο στο τέλος της περιόδου. Αυτό θα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός βελτιώνεται, αν έρθει στη θέση μου κάποιος νεότερος».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου;
«Είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Παίζονται τρεις βαθμοί, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Είναι το ντέρμπι της χώρας, το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Ελπίζουμε να δούμε έναν ωραίο αγώνα. Αν κερδίσουμε θα είναι ακόμα καλύτερα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: