Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα πέντε σημεία που ίσως κρίνουν το ντέρμπι!!

Τα πέντε σημεία που ίσως κρίνουν το ντέρμπι
Στις αναμετρήσεις ανάμεσα στους «αιώνιους», όπως και σε κάθε ντέρμπι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως η ψυχολογία, η θέληση για τη νίκη, το πάθος και η διάθεση κάθε ομάδας που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο. To www.sport-fm.gr επικεντρώνει το ενδιαφέρον σε αγωνιστικές λεπτομέρειες που είναι πιθανό να κρίνουν την έκβαση του κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

1. Στημένες φάσεις
Η υπεροπλία του Ολυμπιακού στον συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» επιμένουν να παίρνουν πάρα πολλά γκολ από κόρνερ και φάουλ και έχουν σημειώσει 15 σε 19 ματς. Την ίδια στιγμή η άμυνα των «πράσινων», όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση με την Τότεναμ, δεν αντιδρά το ίδιο σωστά με τα προηγούμενα χρόνια σε αυτές τις φάσεις, μιας και συχνά δεν φαίνεται να βγαίνουν τα μαρκαρίσματα. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αποφύγουν να παραχωρήσουν πάρα πολλές στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή τους, γιατί σε τέτοια περίπτωση θ’ αυξήσουν πολύ τον κίνδυνο του να δεχτούν γκολ.

2. Η κόπωση του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί για 3η φορά μέσα σε διάστημα 8 ημερών να δώσει ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του και το γεγονός πως οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν Πέμπτη βράδυ σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Το κατά πόσο θα μπορέσουν να έχουν συνέλθει και να έχουν αποθέματα δυνάμεων οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα παίξει ρόλο. Σε αυτό το σημείο, επιμένουμε πως η συμμετοχή ή όχι του Σο και το κατά πόσο έτοιμος θα είναι μπορεί να παίξει καθοριστική σημασία στην έκβαση του ματς. Δίχως τον Σο που έδειξε δείγματα της αξίας του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» η κατάσταση στο κέντρο μπορεί να γίνει πιο δύσκολη. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο μέρες περισσότερο ξεκούραση και ο Ζαρντίμ στα χέρια του έχει ένα μεγαλύτερο ρόστερ να διαχειριστεί.

3. Μπορεί να περιοριστεί ο Αμπντούν;
Η αντιμετώπιση και η αναχαίτιση του Αμπντούν από τον Σεϊταρίδη και το κατά πόσο ο Γιούρκας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και στα αμυντικά και στα επιθετικά του καθήκοντα, είναι από τα σημεία που μπορούν να καθορίσουν την έκβαση του ντέρμπι. Ο Αμπντούν είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «ερυθρολεύκων» και είναι εκείνος που μπορεί να πάρει το βάρος να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να τον περιορίσει θα μπορέσει να βγάλει από το παιχνίδι ένα μεγάλου ατού του αντιπάλου του. Θα είναι στοίχημα πάντως για τον Γιούρκα η εξουδετέρωση του συγκεκριμένου παίκτη.

4. Θα σπάσει ο ΠΑΟ την πίεση ψηλά;
Ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια, αρχίζει να επιστρέφει σε κάποιες συνήθειες που είχε την εποχή του Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν σε κάποια σημεία να πιέσουν ψηλά και εκεί είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον Παναθηναϊκό. Αν μπορέσει δηλαδή να βγάλει την πρώτη πάσα με τέτοιο τρόπο, για να μην χάσει τη μπάλα σε σημείο που μπορεί να εκτεθεί εύκολα η άμυνα από κάποιο λάθος, ή αν μπορέσει να βγάλει τις κατάλληλες πάσες για να σπάσει το πρέσινγκ του Ολυμπιακού και να βρεθεί σε θέση να πιάσει εκείνος ανέτοιμη την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

5. Σπυρόπουλος- Σεϊταρίδης

Η αντιμετώπιση των δύο μπακ του Παναθηναϊκού, ίσως αποτελεί αυτή τη στιγμή, τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τον Ζαρντίμ. Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο κατά πόσο θα μπορέσει ο Γιούρκας ν’ αναχαιτίσει τον Αμπντούν. Ωστόσο η «ερυθρόλευκη» αριστερή πτέρυγα, θα πρέπει να φροντίσει κι εκείνη να περιορίσει τα ανεβάσματα του Σεϊταρίδη που βγάζει επικίνδυνες διαγώνιες πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ενώ και η φόρμα του Σπυρόπουλου που δημιουργεί συνεχώς κινδύνους για τους αντιπάλους, είναι δεδομένη. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, που όχι απλά συμμετέχουν στην ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν και τις περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: