Ο Γιώργος Μίνος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, κάνοντας την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα τελευταία 10 χρόνια (σε πρώτους γύρους), μαζί με τη 2η χρονιά του Φερνάντο Σάντος στον «δικέφαλο».
Με τη... βραζιλιάνικη παράσταση ενός παίκτη (Λίνο), ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητος στην Τούμπα, σημειώνοντας την 6η του νίκη σε 7 αγώνες. Αυτή είναι η καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα τελευταία 10 χρόνια (σε πρώτους γύρους), μαζί με τη 2η χρονιά του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ.

Η νίκη αυτή από ένα μέτριο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν ικανοποίησε τον κόσμο, αλλά αυξάνει τις υποχρεώσεις, αφού αυτή η μετριότητα είναι αντίθετη με την βαθμολογική συγκομιδή. Ο κόσμος περιμένει τον ΠΑΟΚ να μην... ξεφουσκώσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά με τις μεταγραφικές κινήσεις και τη βαθμολογική συγκομιδή να μπούνε οι βάσεις για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί, συν τοις άλλοις, τη διαφορά από τον τρίτο και να δυναμώσει για τον Μάιο. Στα πλέι οφ σημασία δεν έχει το χάντικαπ από τους βαθμούς που έχεις στην κανονική διάρκεια, αλλά οι βαθμοί που θα πάρεις στο μίνι πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έξαλλου την είχε πληρώσει στο παρελθόν... Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον καταλάβει πως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, γι' αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος.
Και για να είναι έτοιμος, είναι αναγκαία η μεταγραφική ενίσχυση, η οποία για να γίνει χρειάζεται χρήμα. Οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει... χριστουγεννιάτικος μποναμάς μέσω χορηγιών (όπως η Gazprom) που φέρνει ο... Άη Σαββίδης με τα δώρα.
Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έδωσε εντολές για τη ΓΣ, τις μεταγραφές και τον τρόπο που θα κινηθούν. Η παρουσία του στην Τούμπα (και στο ματς με τον Λεβαδειακό) δηλώνει ότι είναι πραγματικό αφεντικό, το οποίο εποπτεύει όλες τις διεργασίες.
Τα μεταγραφικά σίγουρα θα φουντώσουν στα μέσα της εβδομάδας, αρχής γενομένης με τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις. Ο “Κατσούρ” έρχεται για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ σε άμυνα και κέντρο, αφού είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα αγωνιστικά, αλλά και τους μικρούς παίκτες με τον τρόπο του. Δίπλα στον αρχηγό της Εθνικής οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ μπορούν να γίνουν καλύτεροι. πηγή: Sportdog.gr