Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αμφιβάλει για την ποιότητα της Ισπανίας!!

Αμφιβάλει για την ποιότητα της Ισπανίας
Η ομαδική δουλειά και όχι το ταλέντο κάποιων μεμονωμένων παικτών είναι το κλειδί της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Ντούνγκα. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας μιλάει για τα φαβορί του Μουντιάλ του 2014 αλλά υποστηρίζει ότι η Ισπανία δεν τον έχει πείσει ακόμη ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο που έχουμε δει.

«Η Ισπανία έχει κατακτήσει μόλις ένα Μουντιάλ και είναι επιτυχημένη μόλις τα 4 τελευταία χρόνια. Ας κατακτήσουν ακόμη ένα δύο μεγάλα τουρνουά για να τους εντάξουμε στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων», τόνισε ο 49χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ένας και μοναδικός παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει το τρόπαιο μόνος του. Για να πετύχει μια ομάδα πρέπει να πλαισιώσει τους αστέρες της με πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές. Ο Ρονάλντο είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αλλά οι συμπαίκτες του στην εθνική Πορτογαλίας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Ο Μέσι είναι πιο έμπειρος τώρα, ενώ ο Νεϊμάρ βελτιώνεται συνεχώς. Και η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν παίκτες να πλαισιώσουν τους αστέρες τους
».

Ο Ντούνγκα ακόμη μίλησε για την πρόσληψη του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στη «σελεσάο», τονίζοντας ότι η επιλογή του ήταν ιδανική:

«Ο Σκολάρι αυτή τη στιγμή είναι ο κατάλληλος προπονητής για τη Βραζιλία. Διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του χώρου.

Έχει καθοδηγήσει την ομάδα ήδη μια φορά στην κατάκτηση του Μουντιάλ και είναι σίγουρος ότι ο ίδιος μπορεί να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή
», ενώ συμπλήρωσε παροτρύνοντας τον Νεϊμάρ να πάρει μεταγραφή για κάποιο σύλλογο στην Ευρώπη, για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο:

«Μετά το Μουντιάλ του 2014 πρέπει να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη, θα τον βοηθήσει πολύ σαν παίκτη».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: