Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Στην επόμενη φάση η ManUtd με 3-3



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και έχανε με 1-3 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Ολντ Τράφορντ" κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς διατήρησε τους Ρώσους 6 βαθμούς πίσω της.

Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε η Βόλφσμπουργκ, η οποία θριάμβευσε με 3-0 της Μπεσικτάς μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3

Σκόρερς: 29' Όουεν, 84' Σκόουλς, 92' Βαλένσια / 25' Ντζαγκόεβ, 31' Κράσιτς, 47' Βασίλι Μπερεζούτσκι
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Τρία γκολ μέσα σε ένα 7 λεπτά μπήκαν στον πρώτο ημίχρονο και έδωσαν μια άγρια ομορφιά στο ματς.

Ο Ντζαγκόεφ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 25' για τους φιλοξενούμενους, με την απάντηση να είναι άμεση για τους "κόκκινους διάβολους" με το κοντινό πλασέ του Μάικλ Όουεν στο 31'.

Μόλις όμως δύο λεπτά αργότερα το "Ολντ Τράφορντ" πάγωσε εκ νέου, όταν έπειτα από άψογο συνδυασμό η Κράσιτς βγήκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πέρασε και τον Φαν Ντερ Σαρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του κάνοντας το 1-2.

Εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους Ρώσους οι οποίοι έφτασαν στο τρίτο του τέρματα με τον Βασίλι Μπερεζούτσκι. Ο διεθνής αμυντικός στο 47' έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντζαγκόεβ.

Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής στέρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την δυνατότητα να μειώσει στο ένα τέρμα αμέσως, καθώς δεν έδωσε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Φλέτσερ στην περιοχή και μάλιστα του έδωσε και κίτρινη κάρτα για "θέατρο".

Οι Άγγλοι κατάφεραν να μειώσουν στο 84' με τον Πολ Σκόουλς και ισοφάρισαν σε 3-3 στο 92' με τον Αντόνιο Βαλένσια να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς και τα δύο βέβαια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν Ντερ Σαρ, Γκάρι Νέβιλ, Μπράουν, Έβανς, Φάμπιο (59' Εβρά), Φλέτσερ, Σκόουλς, Βαλένσια, Νάνι (58' Ρούνεϊ), Μακέντα (82' Ομπερτάν), Όουεν.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοβ, Σεμπρέρας, Αλντονίν, Κράσιτς, Μαμάεβ (70' Ράχιμιτς), Ντζακόεβ (72' Καρβάλιο), Νεσίντ (85' Πίλιεβ).

Μπεσικτάς - Βόλφσμπουργκ 0-3

Σκόρερ: 14' Μισίμοβιτς, 80' Γκέντνερ, 87' Ντζέκο
Γήπεδο: "Ινονού", Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 14' με το άπιαστο σουτ με το αριστερό από τον Μισίμοβιτς και πέτυχαν τα άλλα δύο τους γκολ στην επανάληψη.

Συγκεκριμένα, ο Γκλέντνερ στο 80' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ ο Ντζέκο στο 87'' διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Χακάν Αρκάν, Ιμπραΐμ Κας, Ματέο Φεράρι, Σίβοκ, Ιμπραχίμ Ουζουλμέζ (78' Ισμαϊλ Κεϊμπάσι), Φινκ, Ουγκούρ Ιντσεμάν, Εκρέμ Νταγκ, Ροντρίγκο Ταμπάτα (69' Μερτ Νομπρέ), Σερντάρ Εζκάν (46' Ροντρίγκο Τέγιο), Μπομπό.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Ράιτερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Σέφερ, Ζοσουέ, Χασέμπε (46' Πέκαρικ), Γκέντνερ, Μισίμοβιτς (89' Σαντάνα), Ντζέκο, Μάρτινς (69' Ντεγιαγκάι).

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 10 (7-4)
2. Βόλφσμπουργκ 7 (7-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (3-5)
4. Μπεσικτάς 1 (1-6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: