Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επεισόδια πριν το παιχνίδι Σταντάρ - ΟΣΦΠ


Επεισόδια εκτυλίσσονται στους δρόμους του Λιέγη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα της Σταντάρ με τον Ολυμπιακό. Ένταση και έξω από το γήπεδο όπου οπαδοί της Σταντάρ απωθήθηκαν με πυροσβεστικές μάνικες, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις! Στο μεταξύ δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές των πρωταθλητών Ελλάδας που βρίσκονται στην Λιέγη από διάφορες χώρες της Ευρώπης χωρίς εισιτήρια και σε περίπτωση που δεν βρούν δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα.

Αναστάτωση έξω από το γήπεδο και... μάνικες!

Ένταση υπήρξε και έξω από το γήπεδο. Οπαδοί της Σταντάρ περίμεναν τα λεωφορεία με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ελικόπτερα για να κάνουν έλεγχο από ψηλά καθώς και πυροσβεστικά. Αφού έγιναν οι απαιτούμενες συστάσεις η συγκεκριμένη ομάδα απωθήθηκε με μάνικες! Τα οχήματα έριξαν νερό πάνω στον κόσμο και έτσι τον... διέλυσαν. Παράλληλα έγινε και μία σύλληψη Βέλγου οπαδού. Το κλίμα είναι πάντως τεταμένο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει.

Οι πρώτες... εντάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 οπαδοί της Σταντάρ Λιέγης αποπειράθηκαν να κάνουν επίθεση σε 15 υποστηρικτές του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν εγκαίρως και έτσι δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα πέρα από κάποιες πέτρες που έριξαν οι Βέλγοι οπαδοί.

Υπήρξε πάντως αρκετά μεγάλη ένταση. Από εκεί και πέρα στο Βέλγιο -όπου βρίσκονται 2 χιλ. κόσμος των πρωταθλητών Ελλάδας- υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που δεν έχουν εισιτήρια στα χέρια τους για να μπούν στο γήπεδο. Έτσι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα προβλήματα...

Τσουχτερό κρύο

Στο Βέλγιο επικρατεί πολύ κρύο. Η θερμοκρασία είναι γύρω στις 7 βαθμούς και αναμένεται να πέσει και άλλο. Στο μεταξύ κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού αφού έκαναν την βόλτα τους σε πλατείες αναχωρούν σιγά σιγά για το γήπεδο της Σταντάρ. Άλλοι συνέχιζαν να κάνουν... πλάκα με τους φίλους τους και να πίνουν καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: