Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γκρασιάν: «Θα δώσει πρεστίζ ο Κούπερ»



Η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή όπως ο Λεάντρο Γκρασιάν έγινε με γνώμονα την ένταξη στο παιχνίδι ξεχωριστών στοιχείων που διαθέτει ο Αργεντίνος. Παράλληλα σε συνέντευξή του στον «Άρης Fm» τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ότι θα συνεργαστεί με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

«Νιώθω παρά πολύ χαρούμενος που θα έρθει ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και όνομα που θα δώσει μεγαλύτερο πρεστίζ στην ομάδα. Έρχεται σε μία στιγμή που πιστεύω θα μας οδηγήσει ξανά σε δρόμο για τις νίκες και είμαι ενθουσιασμένος.

Θεωρώ ότι είναι πολλά τα κίνητρα που θα δοθούν σε όλο το ρόστερ. Όλοι θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μία θέση στην ενδεκάδα. Είναι ένας τεχνικός από τον οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και μπορεί να δώσει στην ομάδα αρκετά πράγματα» ανέφερε αρχικά ο Λεάντρο Γκρασιάν ενώ για το έξτρα κίνητρο που θα έχουν οι Λατινοαμερικάνοι και ιδιαίτερα οι Αργεντίνοι, σημείωσε: «Θα μας βοηθήσει πολύ γιατί είναι ένας άνθρωπος που έρχεται από την Αργεντινή. Πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι από την ίδια χώρα και ξέρει τις φιλοδοξίες και τα όνειρα των Αργεντίνων παικτών οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη».

Για την απόδοσή του σχολίασε: «Και εγώ ο ίδιος δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και μιλώντας για τον Κούπερ πιστεύω πως θα πάρει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή και εμείς είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν έχω δείξει στον Άρη τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο έκανε συμβόλαιο το καλοκαίρι και εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Με τον προπονητή που είχαμε στην ομάδα δεν μπόρεσα να βρω τον εαυτό μου στον αγωνιστικό χώρο. Μία έπαιζα σε μία θέση μία σε άλλη, ανά ημίχρονο άλλαζα θέση».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Αναμφίβολα έχουμε κοινούς στόχους. Έχω πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές. Κοινός μας στόχος είναι να φτάσουμε τον Άρη ψηλά εκεί που του αρμόζει. Η ομάδα είναι καινούργια. Έχουν έρθει 14-15 ποδοσφαιριστές και χρειάζεται χρόνος για να βρεθούμε στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός. Έχουμε έρθει και σε μία ξένη χώρα και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Στο ποδόσφαιρο τα περιθώρια μπορεί να είναι στενά αλλά προσπαθούμε ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για την αναμέτρηση με την Καβάλα: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γα μας εκτός της νίκης. Παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε τη νίκη. Αύριο έρχεται ο νέος τεχνικό και θα μας πει κάποια πράγματα που θέλει να έχουμε στο παιχνίδι. Συν τοις άλλοις θέλουμε να δώσουμε την χαρά στον κόσμο μας ο οποίος μας στηρίζει τόσο θερμά και μας ακολουθεί παντού».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον κόσμο που προσμένει ουσία και γκολ από τον ίδιο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για την στήριξη και με κάνουν πολύ χαρούμενο γι' αυτό. Πέραν του άγχους που έχουν αυτοί για να πετύχω γκολ έχω και εγώ. Το να αγωνίζομαι 8-9 αγωνιστικές και να μην έχω πετύχει γκολ μου είναι περίεργο. Ακόμα και παλιότερα ο τρόπος παιχνιδιού μου ήταν να έρχομαι πολύ κοντά στο γκολ και ελπίζω να το πετύχω. Εύχομαι σύντομα να βρω τον καλό μου εαυτό. Είμαι πολύ υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Άρη θέλω να προσφέρω τα μέγιστα».

Αθανασιάδης: «Στόχος μας ο πρωταθλητισμός»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, σε συνέντευξή του στον «Sport Fm» μίλησε για την συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά και το διαζύγιο με τους Μαζίνιο και Ντονάτο.

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ για την πορεία των «κίτρινων» με τους Μαζίνιο - Ντονάτο στον πάγκο τόνισε: «Είναι πολλά επιμέρους θέματα που δεν αφορούν τον κόσμο για να τα κάνουμε γνωστά. Η κατάσταση δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το συμφέρον του Άρη και για αυτό λύσαμε τη συνεργασία μας με τον κ. Μαζίνιο. Κρίναμε στο σύνολο ότι στην παρούσα χρονική στιγμή και για το καλό της ομάδας έπρεπε να λύσουμε τη συνεργασία μας μαζί του. Κρίναμε ότι η πορεία της ομάδας έπρεπε να εξυπηρετηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο».

Για την συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κούπερ ενθουσιάστηκε με το πλάνο μας και την πορεία που θέλουμε να έχουμε στο παρόν και στο μέλλον. Έπειτα από τις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Άρη, συμφώνησε να έρθει. Μία επικοινωνία υπήρχε και πριν το ματς με το Αλκαζάρ, αλλά η συμφωνία με τον κ. Κούπερ επήλθε μετά τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Μαζίνιο».

Για τα στοιχεία που διακρίνουν τον Αργεντίνο τεχνικό: «Θα κριθεί μετά τη λήξη της σεζόν η συνεργασία μας. Τα υπόλοιπα θέματα θα τα συζητήσουμε όταν έρθει στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει υπάρξει κατ' ιδίαν επαφή. Περιμένουμε να περάσει τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν στις προηγούμενες ομάδες του. Την ανταγωνιστικότητα που είχαν οι ομάδες του. Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά αυτό το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο η άφιξη τέτοιων ονομάτων στην Ελλάδα, αλλά η "επένδυση" θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχει η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: