Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Λέμενς: «Δικτάτορας ο Κόκκαλης»



Με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ζητήθηκε από Βέλγους δημοσιογράφους η άποψη του Έρβιν Λέμενς. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «έκλεψε την παράσταση» με τις δηλώσεις του, αφού χαρακτήρισε δικτάτορα τον Κόκκαλη, ενώ αποκάλυψε απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του τότε προπονητή των Πειραιωτών, Τρόντ Σόλιντ.

Ο τερματοφύλακας της Μπέβερεν θυμήθηκε το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του και το μοιράστηκε στην βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad.be, λέγοντας πράγματα που σίγουρα προκαλούν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 34χρονος πορτιέρο:

Τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός;

«Όταν πήρα μεταγραφή στην ομάδα το 2005 η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα μετά από επτά συνεχείς τίτλους. Κάτι το οποίο ο πρόεδρος δεν μπορούσε να το χωνέψει με τίποτα! Συχνά μας ασκούσε πίεση, μάλιστα όταν βλέπαμε καμία φορά καμία εικοσαριά σωματοφύλακες στην προπόνηση, ξέραμε ότι ο πρόεδρος θα ερχόταν.
Ο κ. Κόκκαλης είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Όταν ο πρόεδρος ερχόταν να μας μιλήσει όλοι καθόμασταν «σούζα». Οι νέοι παίχτες γνώριζαν τι συνέβαινε και δεν τους φαινόταν παράξενο. Μόνο όταν καθόταν ο πρόεδρος καθόμασταν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Κόκκαλης είναι λίγο δικτάτορας!»

Του άρεσε να ασκεί πίεση;

«Όταν καταλάβεις πόσα χρήματα έβαζε στην ομάδα για παίκτες και εγκαταστάσεις, είναι λογικό να περιμένει κάτι για αντάλλαγμα. Στον Ολυμπιακό μετράει ένα πράγμα, η νίκη».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού τι έχεις να πεις;

«Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι τρελοί. Στα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια εξαφανίζονταν αμέσως. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με κόκκινες φανέλες, χωρίς φιλοξενούμενους. Αυτό γινόταν για αποφευχθούν τα επεισόδια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος έβρισκες οπαδούς του».

«Θα έπεφτα νεκρός στην Τούμπα»

Έζησες ποτέ κάτι τρομακτικό στην Ελλάδα;

«Σε ένα ματς εναντίον του ΠΑΟΚ και δέκα λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση οι οπαδοί των αντιπάλων ξήλωσαν κομμάτια από τσιμέντο και τα πετούσαν στο γήπεδο σαν φρίσμπι! Αν σε πετύχαινε ένα από αυτά, σίγουρα θα έπεφτες νεκρός. Υπήρχαν και στιγμές που απειλούσαν τον προπονητή μας Τροντ Σόλιντ».

Δηλαδή;

«Ξέρω ότι ο Σόλιντ είχε λάβει απειλητικά γράμματα στο σπίτι του από φίλους του Παναθηναϊκού, που πήγαιναν εκεί όταν εκείνος έλειπε!»

Εσύ όμως ήσουν ασφαλής γιατί δεν έπαιζες, έτσι δεν είναι;

«Δεν είχα λεπτό συμμετοχής στην ομάδα. Ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας που λέγεται Νικοπολίδης είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, λες και τον είχε σημαδέψει ο Θεός. Εγώ περίμενα πότε θα τραυματιστεί ή θα πάρει κόκκινη κάρτα. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί είναι ήσυχος και σταθερός. Είναι πολύ δύσκολο να τον ανταγωνιστείς».

Ο Πάρντο είναι τώρα στην ομάδα, πως τον βλέπεις;

«Πρέπει να έχει υπομονή. Ο Νικοπολίδης είναι 38 ετών και δεν θα παίζει για πάντα. Είναι δύσκολο να είσαι αναπληρωματικός στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα αναπληρωματικών. Το μόνο που υπάρχει είναι φιλικά ματς στα οποία παίζουν οι αναπληρωματικοί, όμως είναι πολύ χαμηλού επιπέδου».

Έχεις ευχάριστες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό;

«Είχα καλές σχέσεις με τον Ριβάλντο. Πηγαίναμε κάθε μέρα μαζί για προπόνηση, γιατί μιλούσα Ισπανικά και μπορούσα να μιλήσω μαζί του. Μιλάμε ακόμα μέσω του Skype (σ.σ. τρόπος επικοινωνίας μέσω ίντερνετ). Τώρα παίζει στο Ουζμπεκιστάν, όμως πλέον δεν μιλάμε για μπάλα».

Πώς τελείωσε η καριέρα σου στην Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά. Όταν δεν σε χρειάζονται πια, ξαφνικά διαβάζεις στον Τύπο διάφορες περίεργες ιστορίες για εσένα. Στην Αθήνα μόνο υπάρχουν επτά αθλητικές εφημερίδες. Συχνά αρκετές από αυτές ήταν καθοδηγούμενες από τον πρόεδρο. Ο Τύπος στην Ελλάδα είναι μια τρελή υπόθεση. Γράφονται καθημερινά ψέματα.
Για εμένα έλεγαν πως έβγαινα σε κλαμπ και μπαράκια, όμως ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα έτσι. Τελικά κέρδισα πάλι τον σεβασμό μόλις έφυγα».

Τι θα πρέπει να προσέξει η Σταντάρ;

«Οι Νικοπολίδης και Στολτίδης είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν ξέρω άλλους παίκτες, αλλά η δύναμη του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει. Είναι πολύ επικίνδυνοι και θα είναι αρκετά δύσκολο για την Σταντάρ το ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: