Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Τεν Κάτε: «Αποκλειστικός στόχος η νίκη»



Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει με το «διπλό» από το Γκρατς, όπου αύριο (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) θα αντιμετωπίσει τη Στουρμ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά την αναχώρηση της αποστολή του Παναθηναϊκού για την Αυστρία.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν ξέρουμε τι καιρό θα συναντήσουμε, αλλά έχουμε καλό προαίσθημα για νίκη. Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη και μόνο αυτή», ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή.

Ο 55χρονος τεχνικός πήρε δεκαεννέα παίκτες για το ματς με τη Στουρμ, αφήνοντας στην Αθήνα τους Μαρίνο (τραυματίας), Χριστοδουλόπουλο, Δάρλα, Μαχλελή (για λόγους τακτικής) και τους Σεϊταρίδη, Μάντζιο, Κλέιτον, Τζιόλη που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι

Να επιστρέψει από την Αυστρία με τους τρεις βαθμούς της νίκης επιθυμεί ο Παναθηναϊκός και για να συμβεί αυτό, ο Χεν Τεν Κάτε επαναφέρει το 4-2-3-1,σύστημα με το οποίο αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα του, όταν αυτή έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτό άλλωστε εφάρμοσε και στην τελευταία προπόνηση του «τριφυλλιού», η οποία είχε διάρκεια μόλις 50 λεπτά (20 λεπτά ζέσταμα και 30’ δίτερμα) καθώς ο Ολλανδός δεν ήθελε να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του, μετά τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Γρίφος για μια θέση

Όσον αφορά τα πλάνα της ενδεκάδας στον αυριανό αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς για το θεσμό του Europa League, όλα δείχνουν ότι φανέλα βασικού θα πάρει ο Σιμάο ενώ βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Καραγκούνη. Ο μοναδικός ενδοιασμός του Τεν Κάτε αφορά έτσι μια θέση, την οποία διεκδικούν οι Σαλπιγγίδης, Νίνης και Λέτο. Ο «Σάλπι» φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά στο μυαλό του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει και η κόπωση, βάση της οποίας θα επιλέξει σε ποιον από τους τρεις θα δώσει την εντολή να ξεκινήσει.

Την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να πάρει τη νίκη απέναντι στην αυστριακή ομάδα θα υποστηρίξουν και περίπου 800 με 900 φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν στο Γκρατς.Από την άλλη πλευρά, γίνεται λόγος για τελευταία ευκαιρία της Στουρμ, αφού όπως ειπώθηκε δια στόματος Αντρέας Χελτσλ: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για μας. Έχουμε μόλις ένα βαθμό, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τοπ ομάδα, με πολύ καλύτερο μπάτζετ από μας. Αλλά μπροστά στο κοινό μας, ασφαλώς και μπορούμε να κερδίσουμε. Θα είναι η τελευταία ευκαιρία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: