Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Αρχίζει η κάθαρση»

No 723775
Ο ποινικολόγος, ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής και βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των στημένων αγώνων, Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4. Μίλησε για τις ποινές που επιβλήθηκαν και τόνισε ότι τώρα αρχίζει η πραγματική κάθαρση του ποδοσφαίρου και ότι έπεται συνέχεια. Επίσης αναφέρθηκε στη συμμαχία ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, στον Ηρακλή αλλά και στον Άρη.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για τις ποινές που επιβλήθηκαν: «Μου είπαν ότι το δικαστήριο ακολούθησε ακριβώς την κατάθεση μου. Από την πρώτη στιγμή είχα διατυπώσει τις ενστάσεις μου για ορισμένες κατηγορίες και ορισμένους κατηγορουμένους. Από την μία αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα αλλά από την άλλη είναι λυπηρό για το ποδόσφαιρο γιατί δεν γίνεται να βασίστηκε το δικαστήριο μόνο σε μένα, δεν γίνεται να μην βρέθηκε έστω και ένα άλλο αποδεικτικό μέσα να αναδείξει αυτές τις συμπεριφορές. Σημασία έχει ότι αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και αυτή η υπόθεση δεν είναι τίποτα με την άλλη μεγάλη υπόθεση που έρχεται. Αυτή είναι τα μικρά «ψάρια» της υποθέσεως  της μεγάλης».
Για τον δικηγόρο του Θ. Μητρόπουλου και όσα είπε για τον ίδιο, κατηγορώντας τον ως ψευδομάρτυρα: «Δεν μπορώ να κάνω κριτική για αυτά που είπε ο συνάδελφος, αλλά για τον χαρακτηρισμό θέλω να δω τι  θα πει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του συλλόγου μας, αλλά και στην δικαιοσύνη όπου θα προσφύγω. Ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, δεν υπήρχε κανένας άλλος που να καταγγείλει τίποτα, για αυτό δέχτηκα και την επίθεση από την συνάδελφο. Άντε να ξέρει τώρα το δικαστήριο  για το τι έχει κάνει ο Θωμάς ο Μητρόπουλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο… Και δεν μιλάμε για τώρα που είναι σε αδυναμία, αλλά για τότε που ήταν παντοδύναμος. Μόνο να άκουγε κάποιος τις κασέτες της παράγκας, καταλάβαινε».
Για τον Μάκη Ψωμιάδη και τις δηλώσεις περί δικαίωσης: «Όταν δικάζεσαι 4.5 χρόνια και πανηγυρίζεις ότι έπεσε η κατηγορία, νομίζω ότι είναι κωμικό».
Για το αν μπορεί να “καθαρίσει” το ποδόσφαιρο: «Ήταν μια υπόθεση με πολύ λίγα αποδεικτικά στοιχεία, με 1-2 συνομιλίες και ισχνά μέσα… Από τη στιγμή που καταδικάστηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση οι κατηγορούμενοι, στις άλλες υποθέσεις που έρχονται και τα αποδεικτικά μέσα είναι κυριολεκτικά συγκλονιστικά, καταλαβαίνεται τι θα γίνει. Νομίζω ότι τώρα αρχίζει η πραγματική κάθαρση για το ποδόσφαιρο».
Για την κίνηση ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού κατά της Σούπερ λιγκ: «Είναι νομικά βάσιμη. Αυτά τα περί αυτοδιοίκητου και όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια εξοντώνεται, τα λένε κάποιοι κομπιναδόροι που δεν έχουν τελειώσει ούτε το δημοτικό. Δεν προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια ο ΟΦΗ για την αδειοδότηση ; Δεν δικαιώθηκε; Μια χαρά δικαιώθηκε και εισπράττει και 5 έως 6 εκ. ευρώ το χρόνο. Όπως και ο Άρης προσέφυγε για το 99 και δεν τον απέβαλαν. Μόνο ο Ηρακλής έπεσε, για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης».
Για τα αίτια που ο Ηρακλής έφτασε εκεί που έφτασε: «Παράγοντες; Ο Ηρακλής δεν είχε τίποτα. Δεν είχε κομπιναδόρους. Γιατί οι παράγοντες που έσωσαν τον Αστέρα Τρίπολης ήταν κομπιναδόροι. Όλοι μιλάγανε στις κασέτες, όλοι είχαν ισοβίως τιμωρηθεί, ο Αστέρας Τρίπολης είχε υποβιβαστεί για συμμετοχή στα στημένα και ήρθε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και τους απάλλαξε πανηγυρικά. Κανείς, όμως, δεν λέει ποιος είναι ο εκλεγμένος στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της περιοχές και ποιοι ‘δικαστές’ δίκασαν».
Για τα πρόστιμα και τις δηλώσεις κατά διαιτητών : «Αναγκάστηκα μόλις χθες (04/12) να πληρώσω 70.000 ευρώ για να μπορεί η Παναχαϊκή να κάνει μεταγραφές. Προηγουμένως είχα πληρώσει άλλα 135.000 ευρώ για δηλώσεις και πρόστιμα. Από το 1996 έχω δώσει 450.000 ευρώ για δηλώσεις κατά των διαιτητών. Τότε που ήταν ο Μητρόπουλος και ο Σπάθας έκανα δηλώσεις και με τιμωρούσαν, μετά όταν είχα τον ΠΑΣ πάλι για δηλώσεις κατά του Γκαγκάτση και των άλλων που ήταν τότε που δεν άφηναν τον ΠΑΣ να ανέβει κατηγορία. Εκείνη την ομάδαρα που είχαμε και αποκλείαμε τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες, και με το που έφυγα εγώ, ανέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες με τους παίκτες που είχα εγώ. Δουλεύω σε όλη μου την ζωή για να πληρώνω στο ποδόσφαιρο».
Για τον Άρη και τον επενδυτή: «Αυτή η ιστορία του Άρη είναι αμαρτωλή, μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, με ατέλειωτο κόσμο και βρίσκεται εκεί που βρίσκεται από ανθρώπους που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Όταν έχεις έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, με αυτό το καταπληκτικό γήπεδο και αυτόν τον κόσμο, μόνο πρωτάθλημα μπορείς να διεκδικείς. Δεν είναι θέμα παραγόντων, δεν είχε ανθρώπους που να τον αγαπούν πραγματικά. Αυτοί που κυνηγούσαν τον Γράντα τότε… Ένας άνθρωπος έχει περάσει με λεφτά από εκεί και πήγαν να τον φάνε. Ο Κοντομηνάς δεν μπήκε γιατί αγαπούσε το ποδόσφαιρο».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: