Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Στο ψυγείο η έφεση»

3149_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός που χειρίζεται το άρθρο 99 στον Άρη Σπύρος Xριστοφορίδης, για τα νομικά θέματα και την επόμενη μέρα στις τάξεις των “κίτρινων”.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στον Arena fm 89,4:
Για την υπόθεση Ξηροκώστα:
“Με την υπόθεση Ξηροκώστα θα πιάσουμε 30 χρόνια. Από το 1995 υπάρχει η ιστορία και ακόμα δικάζεται. Δε θέλω να αναγκάζομαι να κρίνω δικαστικές αποφάσεις και να γίνομαι γραφικός αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αναφερθούν. Καταρχάς δεν ευθύνεται ο Άρης για το γεγονός πως όλοι οι οπαδοί κατέβηκαν προς τα κάτω να πανηγυρίσουν στο γκολ του Νικολαΐδη. Είπε ο Γράντας τρέξτε προς τα κάτω; Από εκεί και πέρα σε αυτή την υπόθεση αρχικά είχαμε δικαιωθεί, στη συνέχεια ο Ξηροκώστας είχε μια περίεργη δικαίωση στο εφετείο, κάναμε μια αναίρεση πριν 2 μήνες και τώρα περιμένουμε την απόφαση”.
Για την έφεση που μπορεί να κάνει ο Άρης στο θέμα του άρθρου 99:
“Μας δόθηκε μια εντολή για να κάνουμε την έφεση, όμως μπήκε στο ψυγείο καθώς με το θέμα του επενδυτή πάγωσε η εντολή. Εμείς λόγο δικής μας ηθικής συνεχίζουμε το κείμενο. Στις 5 Νοεμβρίου είχε βγει η απόφαση και θα μπορούσε την επόμενη μέρα να ασκηθεί έφεση. Το ίδιο απόγευμα της μέρα που βγήκε η απόφαση για το άρθρο 99 έμαθα πως υπήρχε εντολή για να ετοιμαστεί η έφεση αλλά δύο μέρες αργότερα στη σύσκεψη όλων των φορέων η εντολή πάγωσε. Δε κάνω φυσικά κάποια μομφή για το πάγωμα της απόφασης. Η προθεσμία για την έφεση εκπνέει στις 27 Δεκεμβρίου και οι μέρες είναι μετρημένες”.
Για το γεγονός πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα διαβεβαίωνε την συμμετοχή του Κωνσταντινίδη στα οικονομικά του Άρη στον φάκελο για το άρθρο 99:
“Μπορούσε να υπάρχει προφορική εξέταση η επιστολή που θα έλεγε πως ο Κωνσταντινίδης έχει την ικανότητα να καλύψει την αύξηση. Αυτό θα ήταν ένα πολύ μεγάλο μπόνους. Εμείς ακόμα και την τελευταία μέρα μετά τη δίκη ζητούσαμε επιστολές και εγγυητικές που να δείχνουν πως υπάρχει ενδιαφέρον. Έκανε φιλότιμη προσπάθεια και η ΚΜΑ και ο κ. Ηλιάδης που είπε πως θα καλύψει κομμάτι της ΑΜΚ”.
Για την λήξη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου:
“Επειδή είχα συντάξει το έγγραφο γνωρίζω πως η εναρκτήρια προθεσμία  ήταν η 6η Ιουλίου και η προθεσμία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, το πρωί της Παρασκευής. Σαφώς όμως η μεταφορά των χρημάτων δεν είναι μια υπόθεση λίγων ωρών. Καταρχάς είναι θέμα δικαστικής προσπάθειας να ανοίξουν και οι λογαριασμοί η οποίοι είναι δεσμευμένοι”.
Για τις επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση που δε μπούνε τα χρήματα:
“Δυο είναι οι επιλογές. Είτε Προκηρύσσεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου όμως θα χρειαστούν μέρες για να γίνει το συμβούλιο και να παρθεί αυτή η απόφαση. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει μεταβίβαση μετοχών με συμφωνητικό μεταβίβασης. Απαιτείται συνδυασμός κινήσεων. Άμα μπούνε χρήματα απαιτούνται συγχρονισμένες κινήσεις και με ασφυκτικές προθεσμίες θα πρέπει  ο Άρης να καταφέρει να αποδεσμεύσει τα χρήματα του”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: